Hlavní obsah

Brněnský závod DTM vystřídá start v Avignonu

PRAHA

Loni se na brněnský Masarykův okruh po dvanácti letech vrátil závod německého mistrovství cestovních vozů DTM. Letos fanoušci tohoto seriálu o závod přijdou. Jak informuje ČTK, promotér českého závodu agentura BPA se totiž na pořádání závodu s pořadatelem šampionátu společností ITR nedohodla.

Foto: Audi Motorsport

Tom Kristensen pilot týmu Sportsline s automobilem Audi A4 DTM při testování na Masarykově okruhu v Brně.

Článek

"Společnost ITR usilovala o uspořádání závodů v zemích, kde má obchodní zájmy - v Rusku, Číně, Turecku a Francii. Ty jsou pro ně velmi atraktivní a též navrhovaný termín brněnského závodu nevyhovoval dalším aktivitám na Masarykově okruhu," uvedl k neúspěšným jednáním majitel BPA Antonín Charouz.

V zářijovém termínu, kdy se loni startovalo v Brně, se letos pojede závod ve francouzském Avignonu. ITR dále seriál dostala do Turecka a Ruska. Na výkonné vozy Mercedes-Benz, Audi a Opel se tak mohou těšit fanoušci v Istanbulu a v Moskvě.

Zatím není jasné zda se, stejně jako loni Jaroslav Janiš, do některého závodního speciálu posadí český jezdec. "To byla jedna z podmínek konání závodu. Proto se DTM letos v Brně nepojede, ale znovu budeme jednat při plánování sezony 2006," řekl Charouz.

Program seriálu DTM 2005
17.4.NemeckoHockenheimring Baden-Württemberg
1.5.NěmeckoEuroSpeedway Lausitz
15.5.BelgieSpa Francorchamps
5.6.NěmeckoMOTOPARK Oschersleben
26.6.RuskoMoskva
17.7.NěmeckoNorisring
7.8.NěmeckoNürburgring
28.8.NizozemíCircuit Park Zandvoort
18.9.FrancieAvignon
2.10.TureckoIstanbul
23.10.NěmeckoHockenheimring Baden-Württemberg
Zdroj: DTM

Reklama