Hlavní obsah

Engeho a Pergla čeká premiéra v sérii Le Mans

PRAHA

Dvě premiéry čekají o víkendu tým MenX s českými jezdci Tomášem Engem a Robertem Perglem. S vozem Ferrari 550 Maranello se představí na okruhu v belgickém Spa v úvodním závodu série Le Mans Endurance, jde rovněž o první start ve třídě GT1. Oba piloti jsou prý pozitivně naladěni a vedení stáje MenX věří, že vůz je připraven na boj o stupně vítězů.

Foto: www.veloqxprodrive.com/

Ferrari 550 Maranello

Článek

Příprava na závod přitom nebyla ideální, neboť mechanici museli dávat auto dohromady po nehodě při posledním testu v Le Castellet. Úvodní závod letošní série Le Mans slibuje napínavou podívanou, ve startovní listině je přes 50 vozů čtyř tříd. Kategorie GT1 má dvanáct přihlášených vozů, představí se v ní auta Ferrari, Porsche, Chrysler, Corvette a Saleen.

"Spa mám rád, protože je to klasická jezdecká trať, kde je jízda velmi zábavná," nechal se slyšet Enge, jediný český pilot, jenž okusil závody formule 1. "Synonymem Spa je nepředvídatelné počasí - nikdy si nejste jisti, kdy začne pršet. Ale myslím, že bychom měli usilovat o umístění na stupních vítězů," prohlásil v tiskové zprávě.

Technický ředitel týmu Ivo Horn ujistil, že po nehodě je vůz připraven. "Měli jsme dva rušné týdny," připustil. "Ale naše hlavní pozornost se bude upírat na spolehlivost, jež je kritická v jakémkoli vytrvalostním závodu. Nicméně si jsme jisti, že budeme také rychlí," řekl.

"V prvé řadě chceme dokončit závod, a pokud se nám to podaří bez problémů, pak máme dobrou šanci na slušný výsledek," dodal Horn.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.