Hlavní obsah

Enge a Patricková dražili pro charitu křídlo

PRAHA

Ještě před pár dny ji Tomáš Enge nemohl přijít na jméno. Vinou jediné ženy na startu totiž přišel o šanci na dobré umístěni ve slavném závodě 500 mil Indianapolis. Tento pátek už ale ve společnosti půvabné Danici Patrickové rozdával úsměvy na všechny strany, když se společně postarali o charitativní akci.

Článek

Engeho tým Panther Racing se zajímavým způsobem rozhodl demonstrovat, že i přes nešťastnou nehodu v Indianapolis není mezi oběma závodníky žádná nenávist. Majitel týmu John Barnes přišel s nápadem věnovat do dražby část křídla vozu Patrickové, které se utrhlo právě při kolizi s českým pilotem. Křídlo Patricková navíc obdařila svým podpisem a výtěžek z prodeje půjde na charitativní účely.

Křídlo bylo poničeno při kolizi 45 kol před koncem závodu 500 mil Indianapolis, kdy se Enge pohyboval na hranici první desítky. Američanka tehdy ztratila kontrolu nad vozem a ve smyku narazila do Engeho, který neměl šanci se jí vyhnout. Se zničeným závěsem předního pravého kola pak musel odstoupit. Patricková nakonec dojela jako čtvrtá.

Enge Danicu miluje

Aukce části vozu Patrickové byla na internetových stránkách společnosti eBay zahájena včera, kdy byla startovací částka stanovena na 36 tisíc dolarů (podrobnosti zde).  Už se objevilo několik zájemců, cena začíná šplhat ke čtyřiceti tisícům dolarů. Aukce končí v pondělí, nejštědřejší kupec získá kromě cenného suvenýru i možnost setkat se s Engem a Patrickovou.

"Je skvělé, že budeme moci přispět na dobrou věc. Alespoň můžeme poskytnout trochu z té slávy kterou požíváme ve prospěch potřebných lidí. Myslím, že to byl od Johna Barnese skvělý nápad," řekl Enge, který na setkání s Patrickovou přišel v tričku s nápisem "Miluji Danicu Patrickovou".

Reklama