Hlavní obsah

O titul v F1 se porvou čtyři jezdci, soudí Briatore

PRAHA

Těsný duel čtyř pilotů očekává v nadcházejícím mistrovství světa vozů formule 1 šéf stáje Renault Flavio Britaore. Šestapadesátiletý Ital soudí, že příznivci královského seriálu se mohou těšit na nejnapínavější ročník za dlouhá léta.

Článek

Loňský šampionát se nesl ve znamení jednoznačného duelu obhájce mistrovského titulu Fernanda Alonsa z Renaultu a loučícího se sedminásobného šampióna Michaela Schumachera z týmu Ferrari. Zbytek startovního pole sledoval těsný souboj z uctivé vzdálenosti.

S koncem sezóny ale došlo ve stájích k významným personálním obměnám. Nejsledovanějším je pak Alonsův přestup do McLarenu, kde Španěl převzal pozici jedničky po Kimim Räikkönenovi, jenž odešel do Ferrari za odcházejícího Schumachera. Briatore proto očekává, že na titul si letos bude brousit zuby hned čtveřice jezdců.

Kdo vyhraje letošní mistrovství světa F1?
Hlasujte v anketě Sport.cz.

"Čeká nás nejvíc vzrušení za dlouhá léta. Na titul totiž může pomýšlet řada jezdců. Vedle naší stáje bude na nejvyšší příčky útočit Kimi s ferrari, Fernando s mclarenem a nelze zapomenout ani na Jensona Buttona s hondou," upozornil Briatore v rozhovoru pro magazín The People.

Sám boss Renaultu ale přiznal, že podobné predikce jsou značně ošemetné. "Do prvního závodu sezóny prakticky nevíte, jak na tom největší soupeři doopravdy jsou. Povedený start do šampionátu bude pro uchování mistrovských nadějí opět klíčový," dodal Briatore.

Reklama

Související témata: