Hlavní obsah

Alonso by měl letos navštívit Prahu

PRAHA

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso by se svým kolegou Lewisem Hamiltonem z týmu Vodafone McLaren Mercedes měl letos navštívit Prahu.

Článek

"Titulární sponzor týmu Vodafone má podle smlouvy možnost využívat oba jezdce pro svoje promoční akce. Podle informací, které mám, se chystá návštěva Alonsa a pravděpodobně i Hamiltona v Praze. Přesný termín zatím nebyl stanoven," řekl Pavel Turek, který téměř deset let pracoval v managementu slavné britské stáje a nadále se pohybuje v F 1.

Společně s Davidem Coutlhardem a Mikem Doohanem spoluvlastní i v Česku působící agenturu CDT & Partners.

"My bychom se na této akci rádi podíleli," dodal generální ředitel českého zastoupení jedné z největších světových finančních skupin Santander Consumer Finance Michal Němec. Santander je jedním z nových a vedle Vodafonu druhým největším partnerem stáje McLaren Mercedes.

Formule má prioritu

"Smlouva je podepsána do roku 2010, ale přesné finanční plnění je součástí obchodního tajemství," dodal Němec s tím, že spojení se slavnou stájí chce maximálně využít Santander i při svých aktivitách v Česku, kde firma dosáhla loni výrazných finančních úspěchů. Podle kuloárních informací dá společnost do týmu několik desítek miliónů eur ročně.

"Santander jedná s UEFA o svém vstupu do finálové části Ligy mistrů a v Jižní Americe by měl vstoupit do jeho obdoby, kterou je Pohár osvoboditelů," řekl Němec. "V Česku v nejbližší době však nechystá přímé aktivity v motoristickém sportu ani fotbalu.

"Žádný vstup do nějakého týmu nebo sponzorování jezdce či fotbalového klubu nyní nepřipravujeme. V tomto ohledu záleží na aktivitách z centra. Prvořadé je nyní maximální využití spolupráce s týmem Vodafone McLaren Mercedes," řekl na dotaz Práva Němec.

Reklama

Související témata: