Hlavní obsah

Sennův synovec se v Istanbulu střetl se psem, okruh možná čekají problémy

ISTANBUL

Srážka se psem ukončila naděje brazilského jezdce Bruna Senny na úspěch v nedělním závodu série GP2 v Istanbulu. Čtyřiadvacetiletý synovec legendárního šampióna formule 1 se střetl v rychlosti 280 km/h s toulajícím se zvířetem a zničil svůj vůz, takže musel odstoupit z šestého místa, na které se pracně probojoval až z šestnácté pozice. Během závodu se na trati potulovali dokonce dva psi a je možné, že Mezinárodní automobilová federace nenechá liknavost pořadatelů bez odezvy.

Článek

Senna po příjezdu do boxů jen rozčileně popocházel mezi mechaniky a nemohl incidentu uvěřit. "Co dělá zvíře na trati?! A zrovna na rovince. Copak jsme v divočině?" zlobil se jezdec, který klesl v průběžném pořadí seriálu na sedmé místo.

Pes srážku nepřežil. "Měl jsem jen tři desetinky na reakci a uhnul jsem doleva. Pes bohužel taky," konstatoval brazilský pilot, před nímž se srážce se zvířetem dokázal vyhnout Giorgio Pantano. Brazilec však již takové štěstí neměl.

Během závodu GP2 se objevil na trati ještě jeden pes, kterému se však povedlo bez úhony z dráhy utéct. Následnou Velkou cenu formule 1 podobná příhoda nepoznamenala i díky zásahu ředitele závodu Charlieho Whitinga, který nařídil zpřísnit bezpečnostní opatření u všech vstupů do areálu.

Reklama

Související témata: