Hlavní obsah

Sebevědomý Montoya se cítí jako doma

INDIANAPOLIS

Kolumbijský jezdec Juan Pablo Montoya je před Velkou cenou USA v Indianapolis velmi sebevědomý. Ostatně, proč ne? Vždyť má v Americe téměř domácí prostředí. Desítky fanoušků ho navzdory dešti povzbuzovaly již v pátek při prvním kvalifikačním tréninku.

Foto: Tap/HOCHZWEI

Juan-Pablo Montoya

Článek

Kolumbijské vlajky nejen vlály v ochozech, ale také divákům sloužily jako klobouky, ponča i sukně. Fanoušci tak chtějí jezdce stáje Williams podpořit v klíčovém závodě v boji o titul mistra světa. A mohli být spokojeni. Montoya sice dojel až v pátém nejrychlejším čase, ale za sebou nechal svého největšího rivala Michaela Schumachera, který byl až osmý. Další ze soupeřů Kimmi Räikkönen skončil ještě o příčku níž."Je to dobré," pochvaloval si Montoya. "S nastavením vozu jsem byl velmi spokojen. Myslím, že jsme na závod dobře připraveni," dodal pro BBC.

Nadšeni byli i jeho fanoušci. "Je to krásný podnik, úžasná podívaná," svěřil se pětašedesátiletý Humberto Ramirez, rodák z Kolumbie, který již patnáct let žije v americké Atlantě. Cestu do Indianapolis pojal jako rodinnou akci; přijeli s ním i jeho žena, syn a vnuk.

Atmosféru v Indianapolis si však pochvalují i příznivci pětinásobného mistra světa Michaela Schumachera. "Miluji tyhle závody a jejich atmosféru," řekl jeden z nich, dvaapadesátiletý Tim Zook, který celý svůj život prožil právě v Indianapolis. Schumacher si před Montoyou udržuje tříbodový náskok, závod v Americe je předposledním v seriálu před japonskou Suzukou. Německý lídr šampionátu může v Indianapolis v neděli večer předčasně slavit zisk šestého titulu.

Reklama

Související témata: