Hlavní obsah

Montoya vychladl, hodlá se porvat o Pohár konstruktérů

LONDÝN

Vedení stáje Williams se dostalo příslibu od Juana Pabla Montoyi, že ve zbytku sezóny udělá vše pro to, aby se tým vyhrál Pohár konstruktérů. Montoya po nevydařené Velké ceně USA vypadl ze hry o titul mezi jezdci a podle svých slov chvíli trvalo, než se s pokaženým závodem smířil.

Foto: Hoch Zwei

Juan Pablo Montoya přišel o šanci bojovat o titul mistra světa.

Článek

"Vypadl jsem ze závodiště hrozně rychle, protože jsem byl hrozně naštvaný," přiznal Montoya ve čtvrtečním vydání deníku The Sun. "Cokoliv bych tehdy řekl, by mě dostalo do problémů," vysvětlil své bleskurychlé zmizení.

Kolumbijec dostal penalizaci za srážku s Schumacherovým stájovým kolegou z Ferrari Rubensem Barrichellem a v závodě nakonec obsadil šesté místo.

Horká hlava potřebovala dva dny

"Byla to pro mne velká rána. Trvalo mi dva dny, než jsem se vrátil do normálu a dokázal to přijmout," řekl. "Bez penalizace jsem, myslím, mohl být druhý nebo třetí. Za Schumacherem bych zaostával o pět nebo sedm bodů a všechno mohlo být otevřené," vypočítal.

V průběžném hodnocení nyní Montoya na Schumachera ztrácí deset bodů. Do konce seriálu však zbývá už jen Velká cena Japonska a i kdyby Kolumbijec vyhrál a Schumacher nebodoval, bude mít německý pilot na svém kontě více vítězství.

V Poháru konstruktérů ztrácí Williams na Ferrari pouze tři body. "Budu bojovat o celkové druhé místo a o Pohár konstruktérů pro Williams," zopakoval Montoya.

Stav MS (po 15 ze 16 závodů)
1. M. Schumacher (Ferrari)92 bodů
2. Räikkönen (McLaren)83
3. Montoya (Williams)82
4. R. Schumacher (Williams)58
5. Alonso (Renault) a Barrichello (Ferrari)55
7. Coulthard (McLaren)45
8. Trulli (Renault)29
Pohár konstruktérů
1. Ferrari147 bodů
2. Williams141
3. McLaren128
4. Renault84
5. Sauber19
6. BAR18
Závěrečný díl seriálu se jede 12. října v japonské Suzuce.

Reklama

Související témata: