Hlavní obsah

Král testoval v Abú Zabí. A byl mezi nejrychlejšími

ABÚ ZABÍ

V dějišti poslední Grand Prix letošní sezóny vozů formule 1 v Abú Zabí probíhají testy GP2 s dvojnásobnou českou účastí. Na předních příčkách figuroval v prvních dvou dnech Josef Král. Vedle něj na místě testuje také Jan Charouz.

Foto: archiv Josefa Krále

Josef Král

Článek

Česká republika má v testech GP2 v Yas Marině hned dva zástupce. Po testech ve formuli 1 týmu HRT přesedl Josef Král do vozu týmu Barwa Addax, zatímco v monopostu stáje ART testoval Jan Charouz, jenž v letošní sezóně působil jako záložní jezdec Renaultu F1.

Testy začaly v úterý a Královi se podařilo první den zajet sedmý nejlepší čas, zatímco Charouz byl patnáctý. Ve středu jezdil z Čechů už jen Král a významně se zlepšil, v odpolední klasifikaci mu patřil druhý nejlepší čas dne.

Testy, během nichž si týmy vybírají jezdce pro příští sezónu, budou po krátké přestávce pokračovat v Abú Zabí další dva dny. Král usedne v sobotu do vozu anglického týmu Arden International, který patří šéfovi F1 týmu Red Bull Racing Christianu Hornerovi, a v neděli testy zakončí u dalšího anglického týmu iSport International, se kterým získal titul v GP2 v roce 2007 Timo Glock.

Charouz se vrátí na trať v neděli a usedne za volant monopostu týmu DAMS, jehož barvy hájili v letošní sezóně Jérôme d'Ambrosio a Ho-Pin Tung, kteří byli spolu s Charouzem záložními jezdci Renaultu F1. Před svým příchodem do vedení této francouzské stáje šéfoval Eric Boullier právě DAMSu.

Reklama

Související témata: