Hlavní obsah

Sennův přestup k Ferrari překazila smrt

PRAHA

Tragická smrt brazilského pilota Ayrtona Senny překazila někdejší plány Ferrari na ovládnutí formule 1. Italská stáj se o fenomenálního jezdce intenzivně zajímala a také Brazilec byl přestupu nakloněn. Jenže pár měsíců před bombastickým odchodem od Williamsu se stala Sennovi osudnou Velká cena San Marina 1994.

Foto: Internet

Ayrton Senna

Článek

Až nyní italský gigant odhalil, že zamýšlel eso formule 1 přetáhnout do rudého monopostu. "Hovořili jsme s ním o budoucnosti a jeho to velmi zaujalo," prohlásil šéf stáje Ferrari Jean Todt.

Italům se v polovině devadesátých let příliš nedařilo, k výšinám měl Ferrari dotlačit právě Senna, jeden z nejlepších jezdců všech dob. "Nemohli jsme se tehdy pyšnit velkolepými úspěchy, ale Ferrari mělo vždy výjimečné postavení v motoristickém světě. A Ayrton se chtěl stát součástí mýtu," řekl Todt.

Senna zahynul 1. května při havárii na GP San Marina v Imole. Příčinou nehody byl pravděpodobně prasklý sloupek řízení jeho vozu Williams-Renault, neovladatelný vůz pak ve vysoké rychlosti vyletěl ze zatáčky Tamburello a čelně narazil do zdi.

Reklama

Související témata: