Hlavní obsah

Velké ceně Bahrajnu prý útok teroristů nehrozí

PRAHA

Necelých tisíc kilometrů od neklidného Iráku leží Bahrajn a účastníci premiérové Velké ceny formule 1 na Středním východě se dopředu neskrývali s obavami z možného teroristického útoku. Podle představitelů malého emirátu v Perském zálivu jsou ale bezpečnostní opatření na takové úrovni, že obavy nejsou na místě.

Článek

Bahrajnské ministerstvo vnitra je přesvědčeno, že nadcházející víkend proběhne bez jakýchkoliv komplikací či incidentů. "Celý Bahrajn nyní dýchá pro formuli 1 a zajištění bezpečnosti pilotů a stájí je prvořadým úkolem, na kterém už dlouho pracujeme," sdělilo ústy svého mluvčího na stránkách BBC.

Do okolí Bahrajnského mezinárodního okruhu byly nasazeny jednotky Národní gardy v plné pohotovosti, organizátoři spolupracují s bezpečnostními službami na vyloučení možnosti výskytu teroristů. "Místní Velká cena je největší sportovní událostí v této části světa a nemůžeme si dovolit selhání," tvrdí sebejistě bezpečnostní složky státu.

Vedle zajištění hladkého průběhu samotného závodu pořadatelé zajišťují bezpečnost každého návštěvníka. "Chtěli bychom zdůraznit, že dbáme na ochranu všech, stejnou pozornost věnujeme nejen celebritám jako je Michael Schumacher, ale bez rozdílu i ostatním členům týmů a návštěvníkům," vysvětluje svůj přístup ministerstvo vnitra.

Schumacher: Stoprocentní jistota není

Šestinásobný mistr světa, který bude v Sáchiru útočit na třetí letošní vítězství v řadě, před odjezdem do Zálivu prohlásil, že obavy necítí. Přitom po 11. září 2001 zvažoval svou účast na Velké ceně v Indianapolis.

Jednička týmu Ferrari nicméně podotýká. "Pokud se ohlédnete jak a kde se najednou teroristé objevili, nemůžete si být jisti nikde na světě." Podle německého pilota lze dělat jediné - vyhnat nepříjemné pocity z hlavy a soustředit se na to, co je prvořadým úkolem.

"Osobně jsem si ale jistý, že Bahrajn bude jedním z nejbezpečnějších míst na světě. Jejich opatření jsou skutečně na vysoké úrovni," uzavřel Schumacher.

Reklama

Související témata: