Hlavní obsah

Schumacher: Ohrozit mě může jen Button

MONTREAL

Pouze Jenson Button z týmu BAR prý může zastavit Michaela Schumachera v cestě za rekordním sedmým vítězstvím ve Velké ceně Kanady, která se v neděli na okruhu v Montrealu jede jako osmý závod mistrovství světa. Myslí si to sám německý pilot Ferrari a šestinásobný světový šampión, jenž zaútočí zároveň na sedmé vítězství v sezóně.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher se chystá na okruh.

Článek

Schumacher tvrdí, že třetí muž průběžného pořadí Button dokáže těžit ze silného motoru svého monopostu. "On je tou největší hrozbou pro nedělní závod," řekl. Němcův vůz měl loni drobné problémy s brzdami. "Ale dokázali jsme se s nimi poprat a vyhrát. Letos víme, jak postupovat lépe," tvrdí Schumacher.

Pokud vedoucí muž průběžného pořadí zvítězí, stane se prvním jezdcem formule 1, který vyhrál stejnou Grand Prix posedmé. "Okruh v Montrealu je ale podobný trati v Imole, kde Button ukázal svoje schopnosti a svůj potenciál. Bude to určitě těsný závod," nechtěl předvídat Schumacher.

Z dvanácti startů v Kanadě nedokončil Němec pouze dva, vyhrál třikrát během posledních čtyř let a porážku nepoznal v uplynulých dvou sezónách. Proto je favoritem číslo jedna. Týden po závodu v Montrealu se jede v Severní Americe další závod - Grand Prix v Indianapolis.

Button věří ve splnění snu

Button byl v letošní sezóně pětkrát na stupních vítězů, v Imole navíc vyhrál kvalifikaci a v závodu skončil druhý. Na okruhu Gillese Villeneuva v Montrealu chce dosáhnout prvního vítězství pro BAR, stáj, která po svém vzniku dlouho sázela všechno na bývalého mistra světa Jacquese Villeneuva.

"Mým cílem je dostat se opět na stupně vítězů, snem pak závod vyhrát. Pokud dostanu šanci, chytnu se jí," slíbil britský pilot. "Mám kvalitní motor," upozornil jezdec, jenž v Kanadě ještě nebyl v první desítce. "Bude to velmi rychlý závod, ale můžeme se Ferrari přiblížit," věřil čtyřiadvacetiletý závodník.

Williams čeká zlepšení

Zlepšit se chtějí williamsy, kterým se zatím nedaří. "Po testech v Monze a Silverstonu očekáváme zlepšení," nechal se slyšet Ralf Schumacher, který v roce 2001 kanadský závod vyhrál a loni skončil druhý.

Druhá stáj v Poháru konstruktérů Renault jako jediná dokázala letos Ferrari porazit a lze očekávat, že Ital Jarno Trulli a Španěl Fernando Alonso budou vpředu.

Kimi Räikkönen z McLarenu v Kanadě skončil vždy do šestého místa, ale letos získal do seriálu pouze pět bodů. Jeho tým chce po návratu do Evropy představit nový vůz.

Velká cena Kanady byla loni nejprve podle slov šéfa Bernieho Ecclestona vyřazena ze seriálu, ale Světová rada motoristického sportu ji nakonec do termínové listiny dodatečně zařadila.

Průběžné pořadí MS po 7 závodech
1. M. Schumacher (Něm./Ferrari)60 bodů
2. Barrichello (Braz./Ferrari)46
3. Button (Brit./BAR)38
4. Trulli (It./Renault)36
5. Alonso (Šp./Renault)25
6. Montoya (Kol./Williams)24
7. R. Schumacher (Něm./Williams)12
8. Sató (Jap./BAR)8
9. Massa (Braz./Sauber)5
Fisichella (It./Sauber).
Pohár konstruktérů
1. Ferrari106
2. Renault61
3. BAR-Honda46
4. BMW- Williams36
5. Sauber-Petronas10
6. McLaren-Mercedes5

Reklama

Související témata: