Hlavní obsah

Ralf už letos za Williams nepojede

SILVERSTONE

Zatímco Ralf Schumacher doufá, že se po těžké nehodě v Indianapolisu vrátí do seriálu formule 1 v polovině srpna v Budapešti, šéf jeho týmu Frank Williams tomu příliš nevěří. Podle něj vynechá německý pilot nejspíš zbytek sezóny, která skončí 24. října brazilskou Grand Prix.

Foto: HOCH ZWEI

Radost Ralfa Schumachera netrvala po Velké ceně Kanady dlouho. Za několik hodin přišla diskvalifikace...

Článek

"Překvapilo by mě, kdyby se ještě letos vrátil. Nejlepší pro něj bude, když si pár měsíců odpočine," řekl před jedenáctým závodem v Silverstonu listu Welt am Sonntag Williams, který je po nehodě od roku 1986 upoután na invalidní vozík. Mladší ze Schumacherů si v USA poranil dva obratle a utrpěl těžký otřes mozku. V monopostu Williams ho nahradil Španěl Marc Gené.

Podle zpráv ze zákulisí by se mohl už na Hungaroringu objevit v kokpitu Williamsu Australan Mark Webber. Jeho nynější zaměstnavatel Jaguar by za jeho uvolnění měl dostat odstupné kolem 700 tisíc dolarů.

U Toyoty lepší podmínky

Pokud se vyplní Williamsova slova, byla Velká cena v Indianapolis pro Ralfa Schumachera posledním závodem za Williams. Ve středu vítěz šesti Grand Prix potvrdil, že po sezóně odejde k Toyotě. "Byla to otázka peněz," polemizuje Frank Williams s tvrzením německého jezdce, že finanční hledisko nebylo tím hlavním.

U Williamsu by se prý musel Ralf smířit se snížením ročního platu ze 13 miliónů eur na čtvrtinu. V Toyotě si za tři roky vydělá 51 miliónů.

Navzdory rozchodu se Williams k Schumacherovi neobrací zády. "Bude mi chybět. Byl u nás šest let a dobře jsme se poznali," uvedl britský šéf stáje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články