Hlavní obsah

Tajfun Ma-on se vzdaluje od Suzuky, Velkou cenu neohrozí

SUZUKA

Tajfun Ma-on, který řádí v Japonsku, by neměl ohrozit nedělní program Velké ceny formule 1 v Suzuce. Prudký liják, který zkomplikoval závodníkům páteční volné tréninky, ustal kolem patnácté hodiny místního času a podle meteorologů se tajfun přesouvá k Tokiu a počasí v okolí Suzuky by už neměl výrazněji ovlivňovat.

Článek

"V Suzuce už se nachází pouze jeho chvost. Tajfun přešel a Grand Prix by neměla být ohrožena," řekl agentuře Reuters mluvčí japonské meteorologické agentury. V dějišti sedmnáctého závodu mistrovství světa nezpůsobila bouře žádné větší škody.

Organizátoři už v pátek rozhodli, že kvalifikaci odloží ze soboty na nedělní dopoledne. Pak by se měl uskutečnit předposlední závod sezóny.

Schumacher si nemohl zahrát fotbal

Nečekané volno většina jezdců strávila v hotelu u televizní obrazovky. Díky časovému posunu mohli někteří sledovat v přímém přenosu další debatu kandidátů na amerického prezidenta, jiní dali přednost utkání baseballistů New Yorku Yankees s Minnesotou v play-off zámořské ligy MLB. Kdo chtěl vědět, co se děje kolem, mohl přepnout na živé vysílání japonské televize o řádění tajfunu.

Účastníkům seriálu bylo doporučeno, aby neopouštěli hotel. Většina k tomu neměla ani důvod, protože okruh v Suzuce byl uzavřen, takže se nedalo jít ani do boxů. Zklamán byl už jistý mistr světa Michael Schumacher, který si chtěl jít zahrát oblíbený fotbal, ale tělocvična v hotelu už byla obsazena.

Ma-on, který byl jedním z nejsilnějších tajfunů v letošním roce v Asii, doprovázel vítr o rychlosti až 160 km/h. Jeho předchůdce Meari v minulém týdnu připravil v Japonsku o život 27 lidí.

Reklama

Související témata: