Hlavní obsah

Enge smůlu neřeší a věří, že bude jezdit vpředu

PRAHA

Smolný víkend prožil při zahájení zámořské automobilové série Indy Racing League Tomáš Enge. Český pilot sice vybojoval v kvalifikaci třetí místo ve startovním roštu, vinou porouchané převodovky ale cíl na oválu v Miami neviděl. Enge přesto věří, že v dalších závodech série se podobná závada opakovat nebude a že bude bojovat v čele jezdeckého pole.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge při testech na okruhu Homestead v Miami

Článek

Enge věděl už před ostrým startem závodu v Homesteadu, že ho asi nečeká úspěšný den. V nedělním volném tréninku měl totiž problémy s technikou, které se mechanikům nepodařilo odstranit. Špatně fungující převodovka jej tak vyřadila ze hry o přední místa. "V jednu chvíli jsem musel jet pořád na pětku a hrozně jsem ztrácel," uvedl Enge po závodu na své internetové stránce.

Liberecký rodák zajel do boxů hned v druhém kole závodu. Poté se tam vrátil v 34. kole a o dvacet kol později se tým kvůli přetrvávajícím problémům rozhodl stáhnout ho ze závodu. Enge tak byl hodnocen na jednadvacátém, předposledním místě.

Optimismus do dalšího závodu mu to ale nevzalo. "Vím, že letos pojedeme vpředu velmi často. V závodech se občas stává, že vás potká takový den. Vím ale, že jsme neřekli poslední slovo a vrátíme se," podotkl osmadvacetiletý jezdec týmu Panther Racing.

Dokázat to bude moci již za čtrnáct dní ve Phoenixu, kde bude šampionát IRL pokračovat.

Reklama