Hlavní obsah

Schumacher čeká vlastní 'zmrtvýchvstání'

PRAHA

Takový začátek sezóny snad sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher ani nepamatuje. Německý pilot stáje Ferrari před dvěma týdny v Austrálii po deštivé kvalifikaci startoval až z předposlední 19. pozice a závod po kolizi s krajanem Nickem Heidfeldem nedokončil. Ve druhém podniku MS ale Schumacher očekává své vlastní zmrtvýchvstání.

Článek

"Při pohledu na nulový bodový zisk z Melbourne to už vážně horší být nemůže," vtipkoval Schumacher během příprav na Velkou cenu Malajsie.

Ferrari vstoupilo do nového ročníku světového šampionátu s modifikovanou verzí loňského vozu, letošní monopost tým podle původních plánů nasadí až v květnu při Velké ceně Španělska.

Podle Schumachera je ale i starý model dostatečně konkurenceschopný. "Když se podívám na vývoj závodu v Austrálii, tak je jasné, že i starý vůz má na to bojovat o přední příčky," připomněl výborný výkon svého týmového kolegy Rubense Barrichella, který se z 11. místa na startu dokázal prodrat až na stříbrný stupínek.

:. ANKETA
Obhájí Michael Schumacher loňské vítězství v Sepangu? Hlasujte v anketě na konci článku.

"Myslím, že v Sepangu můžeme očekávat hodně slušný výsledek. Rubens ukázal, že ani pokažená kvalifikace nemusí být překážkou k dobrému umístění. Výkon v Melbourne nebyl špatný a věřím, že v Sepangu to bude ještě lepší," pokračoval Schumacher, jenž bude v Malajsii útočit na čtvrté vítězství.

Podobně jako většina ostatních pilotů Schumacher zamířil do dějiště druhého závodu mistrovství světa bezprostředně po Velké ceně Austrálie, aby se dostatečně aklimatizoval na tropické vedro a vysokou vlhkost. "Malajsie patří k jednomu z nejtěžších závodů a pokud chce někdo myslet na dobrý výsledek, nemůže usednout do kokpitu po vystoupení z letadla," dodal šestatřicetiletý šampión.

Velká cena Malajsie se jede v neděli v 15 hodin tamního času (8:00 SEČ). Loňské vítězství v 310,408 km dlouhém závodě obhajuje právě Schumacher.

Pořadí MS (po 1. závodu z 19)
1. Fisichella (It./Renault)10
2. Barrichello (Braz./Ferrari)8
3. Alonso (Šp./Renault)6
4. Coulthard (Brit./Red Bull)5
5. Webber (Aus./Williams)4
6. Montoya (Kol./McLaren)3
7. Klien (Rak./Red Bull)2
8. Räikkönen (Fin./McLaren)1
Pohár konstruktérů
1. Renault16
2. Ferrari8
3. Red Bull7
4. Williams4
5. McLaren4

Reklama

Související témata: