Hlavní obsah

Nevypadá to s námi dobře, bije na poplach Schumacher

PRAHA

Dva body po dvou podnicích letošního mistrovství světa formule 1, taková je bilance sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. Německý pilot stáje Ferrari se prvního bodového zisku dočkal při nedělní Velké ceně Malajsie, kde dojel sedmý, na současného lídra šampionátu Fernanda Alona z týmu Renault ztrácí čtrnáct bodů.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Michaelu Schumacherovi se vstup do sezóny nevydařil.

Článek

Ve srovnání s minulou sezónou, kterou Schumacher bezkonkurenčně vyhrál, je konto šestatřicetiletého jezdce víc než chudé: po Velké ceně Malajsie vedl loni pořadí mistrovství světa s dvaceti body.

"Momentálně to s námi nevypadá dobře," prohlásil Schumacher po závodu v Sepangu podle internetových stránek planetf1.com. "Jsou různé oblasti, v nichž ostatní týmy dělají lepší práci než my. Musíme se do toho obout a rychle je v těchto částech dohnat," mobilizoval Schumacher.

První pilot týmu Ferrari přiznal, že měl jisté pochybnosti už před samotným závodem. "Ale páteční a sobotní trénink nebyl špatný. Jenže následný boj o dva body mě stál až příliš velké množství sil," prohlásil rozezleně.

Současně ale odmítl názor, že špatné výkony Ferrari jsou zaviněny kvalitou pneumatik Bridgestone. "Byl by zásadní omyl, hledat chybu jen v jedné oblasti. S pneumatikami Bridgestone jsme bezkonkurenčně vyhrávali, nyní nevítězíme," uvedl Schumacher.

Německý fenomén nicméně nehází flintu do žita. "Je těžké pochopit, že loni jsme vyhráli šestnáct závodů a nyní se rveme alespoň o nějaký bod. Vždycky jsem ale tvrdil, že obrat může být velmi rychlý a nemá cenu soudit podle výsledku prvních závodů. Šampionát je dlouhý," dodal Schumacher.

Todt: Neomluvitelné!

Šéf stáje Ferrari Jean Todt po Velké ceně Malajsie držel jen těžko nervy na uzdě. "Pro takový závod nejde najít omluvu. Zvykli jsme si vyhrávat a nyní musíme udělat všechno proto, abychom se opět vrátili na vrchol," řekl.

To, že Ferrari není na odpis přiznal i vítěz ze Sepangu Fernando Alonso. "Ferrari se nyní potýká s určitými potížemi. Až je vyřeší, budou opět velice vážným soupeřem. Musíme proto využít jejich slabé chvilky a nasbírat tolik bodů, co to jen půjde," uvedl na tiskové konferenci po Velké ceně Malajsie španělský jezdec.

Alonso vede pořadí mistrovství světa se šestnácti body následován svým stájovým kolegou Fisichellou z Itálie, jenž má na kontě bodů deset. O třetí příčku se osmi body dělí Brazilec Barrichello (Ferrari), Kolumbijec Montoya (McLaren) a Skot Coulthard (Red Bull).

V Poháru konstruktérů má Renault s 26 body náskok čtrnácti bodů na druhou Toyotu, třetí Red Bull má jedenáct bodů. Ferrari patří spolu s týmem Williams čtvrté místo se ziskem deseti bodů.

Průběžné pořadí MS (po 2 závodech):
1. Alonso 16 b., 2. Fisichella (It./Renault) 10, 3. Barrichello (Braz./Ferrari) a Trulli oba 8, 5. Coulthard a Montoya oba 8, 7. Heidfeld 6, 8. Webber (Austr./BMW) a R. Schumacher 4, 10. Klien 3.
Pohár konstruktérů:
1. Renault 26, 2. Toyota 12, 3. Red-Bull-Cosworth 11, 4. Ferrari 10, 5. BMW-Williams 10, 6. McLaren-Mercedes 9.

Reklama

Související témata: