Hlavní obsah

M. Schumacher: Nickovi se neomluvím, není za co

PRAHA

Michael Schumacher sice získal v neděli v Malajsii dva body, ale byl velmi nespokojený. Průběh celého víkendu potvrdil, že loňské vozy Ferrari, byť v letošní modifikaci, na nejrychlejší nestačí. Navíc technické problémy vystavily stop jeho týmovému kolegovi Rubensi Barrichellovi...

Článek

"Už nelze čekat. Nové vozy musíme nasadit už v Bahrajnu. Původní záměr byl, že Ferrari F2005 vyjedou až v Barceloně v pátém závodě, ale to už by mohlo být pozdě. Renaulty unikají, zrychlují i další týmy, nemůžeme riskovat vše, co jsme za ty roky vybudovali. Můžeme prohrát, ale nesmíme předvádět katastrofy. Ostudu si nemůžeme dovolit...

O dvou nedělních bodech zvlášť nepřemýšlím. Nemohu být ani spokojený, ale vlastně ani naštvaný. Přišel jsem k nim i díky smůle těch přede mnou. Na mistra světa to je žalostně málo, ale kolikrát už jeden či dva body rozhodovaly v konečném účtování.

Měl by se Michael Schumacher omluvit Nicku Heidfeldovi?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Už v Austrálii jsme se při kvalifikaci přesvědčili, že naše auta jsou pomalá na jednokolový závod, ale dost rychlá na celý nedělní. Navíc soupeři udělali veliký krok kupředu. Proto chci, aby nové vozy byly nasazeny co nejdříve. Abychom je mohli použít v Bahrajnu i s novými motory, musel jsem v Malajsii vydržet s tím stávajícím, což bylo znát.

Ještě pár slov k mé kolizi s Heidfeldem v Austrálii. Jezdecká asociace odhlasovala, že se mám Nickovi omluvit. Prý jsem změnil stopu při brzdění, což se nemá. Nevidím důvod se omlouvat, ničím jsem se neprovinil..."

Reklama

Související témata: