Hlavní obsah

Enge skončil druhý v kvalifikaci na závod IRL ve Fort Worthu

PRAHA

Český pilot Tomáš Enge odstartuje v sobotním závodu americké série Indy Racing League ve Fort Worthu z první řady. Ve čtvrteční kvalifikaci ho předčil pouze Jihoafričan Tomas Scheckter, jeho týmový kolega ze stáje Panther Racing.

Foto: BPA a.s.

Tomáš Enge při podniku série IRL v kalifornské Fontaně.

Článek

Druhé místo je pro Engeho nejlepším kvalifikačním výsledkem. Do úvodního klání IRL v březnu v Miami odstartoval jezdec se zkušenostmi z formule jedna z třetí pozice. V Texasu bude nejlépe postaveným nováčkem na startu, stejně jako tomu bylo v prvních třech závodech sezony.

"Pro všechny lidi kolem to je překvapení, ale ne pro nás. Věděli jsme, že máme dobrý motor, jen nám musí zkrátka vyjít závod. Ten je zvláštní jízdou v noci a myslím, že se přízeň štěstěny otočí, protože jsme tento rok ještě nedojeli do cíle," uvedl Enge na své internetové stránce.

Třetí v kvalifikaci skončila třiadvacetiletá Američanka Danica Patricková, která dlouho útočila jako první žena na vítězství v předchozím slavném závodu 500 mil Indianapolis. Právě po kolizi s ní Enge nedojel.

Vítěz z Indianapolis a vedoucí muž průběžného pořadí série Brit Dan Wheldon odstartuje z osmého místa. Vítězný Scheckter objel v texaské kvalifikaci jedno kolo průměrnou rychlostí 344,2 km/h.

Závod začne v neděli ve 2:45 SELČ, přímým přenosem ho vysílá Galaxie Sport.

Reklama

Související témata: