Hlavní obsah

Patricková se před VC USA projede ve formuli 1

INDIANAPOLIS (USA)

Námluvy americké závodnice Danicy Patrickové s formulí 1 postoupí o další krok v sobotu, kdy se třiadvacetiletá kráska projede den před Velkou cenou USA s vozem stáje BAR po okruhu v Indianapolis. Právě tam na sebe před třemi týdny Patricková upozornila čtvrtým místem ve slavném závodu 500 mil v Indianapolis, v němž měla blízko dokonce k senzačnímu triumfu.

Článek

Díky svému vystoupení mladá Američanka zastínila i britského vítěze závodu Dana Wheldona. Ve Spojených státech se z Patrickové rázem stala sportovní hvězda první velikosti a začalo se mluvit o jejím možném angažmá ve formuli 1. Podle odborného magazínu Auto, Motor, Sport dostane v sobotu šanci alespoň k ukázkové jízdě od týmu BAR.

Vadilo by vám, kdyby ve F1 jezdila žena?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Bylo by fajn, kdyby s námi jezdila. Za pokus by to určitě stálo," uvedl během předchozí Grand Prix v Montrealu sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Patrickovou by nejspíš rád viděl v seriálu i šéf F1 Bernie Ecclestone, který si už dlouho přeje výrazněji prorazit na americké půdě. Půvabná závodnice by navíc poutala pozornost i v jiných zemích.

Patricková před sobotní exhibiční jízdou přiznala, že by ji závody formule 1 lákaly. "Přemýšlela bych o tom ale jen v případě, že by nastala ta pravá chvíle. Už jsem byla v Evropě, a když nejste ve správném týmu, je to těžké," uvedla pro list Dallas Morning News jezdkyně, která v šampionátu IRL závodí za tým Bobbyho Rahala, někdejšího šéfa stáje F1 Jaguar.

Reklama

Související témata: