Hlavní obsah

Montoyovo umístění bylo pro McLaren slabou náplastí

PRAHA

Lepší už to snad ani nemohlo být. Stáj formule 1 McLaren dávala od úvodu Velké ceny Německa jasně najevo, že na Hockenheimring přijela ve skvostné formě. Jenže chyba Juana Pabla Montoyi v kvalifikaci a technický výpadek na vozu Kimiho Räikkönena během vlastního závodu nakonec počáteční nadšení pořádně zchladily.

Článek

McLaren zajížděl od prvního volného tréninku na Hockenheimringu nejlepší časy, včetně nejrychlejšího kola v závodu. Jenže... Räikkönen měl v neděli na dosah čtvrté letošní vítězství, v polovině dvanáctého podniku světového šampionátu jej ale zradila hydraulika a musel ze závodu odstoupit.

Montoya zase udělal školáckou chybu při sobotní kvalifikaci, kdy sahal po nejrychlejším času, ale v poslední zatáčce skončil mimo trať a byl odsouzen ke startu z posledního místa. Kolumbijec se sice dokázal v závodu prokousat celým startovním polem až na druhou příčku, zklamání v týmu tím ale příliš nezmenšil.

"Vypadalo to na víkend snů," prohlásil po Velké ceně Německa šéf McLarenu Ron Dennis. "Měli jsme výjimečnou rychlost a vůbec výkon jako takový. Měli jsme bezpochyby nakročeno k tomu, abychom na Hockenheimringu získali double. Jenže chyba Juana Pabla a výpadek Kimiho vozu poslaly všechny naděje k ledu. Konečné druhé místo je jen slabou náplastí, jakkoliv byla jízda Juana Pabla excelentní" dodal zklamaně Dennis.

Montoya: Chtěli mě zabít

Naopak Montoya zářil, ačkoliv přiznal, že v sobotu mu nebylo do zpěvu. "Vypadalo to, že mě všichni chtějí zabít. Nakonec jsem jim musel dát za pravdu, protože jsem jel čas na pole position. A to jsem měl víc paliva než Kimi," uvedl kolumbijský pilot.

Osobně ale cítil posun na stříbrnou příčku jako satisfakci. "Měl jsem letos tolik smůly, a teď to vypadá, že se to začíná obracet. Na Kimiho na druhém místě průběžného pořadí ztrácím sedmnáct bodů, to není nepřekonatelný náskok," naznačil vicemistrovské ambice.

Dennis věří, že Velká cena Maďarska už proběhne k plné spokojenosti celého týmu. "Juan Pablo ukázal, že máme skutečně dobře připravené auto. Doufám, že na Hungaroringu se události z Německa nebudou opakovat a dojedeme si pro vítězství," dodal boss McLarenu.

Reklama

Související témata: