Hlavní obsah

Barrichelo odchází od Ferrari

PRAHA

Uplynulý víkend nepřinesl jen vítězství finského pilota Kimiho Räikkönena ve Velké ceně Maďarska formule 1, ale také zprávy o tom, že nejúspěšnější stáj posledních let Ferrari opustí na konci sezóny druhý jezdec Rubens Barrichello a zamíří do stáje BAR-Honda. V sobotu to pro brazilskou televizi potvrdil bývalý mistr světa Nelson Piquet.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher (vpravo) v objetí s šéfem týmu Jeanem Todtem (vlevo) a Rubensem Barrichellem.

Článek

O přestupu psal německý Bild am Sonntag jako o hotové věci, více zdrojů Barrichellův přesun potvrdilo i německé tiskové agentuře DPA. Po šesti letech tak skončí spolupráce Michael Schumacher - Rubens Barrichello.

Stále ještě úřadující německý mistr světa tak bude mít od nové sezóny nového parťáka. O jeho jméno už je také známé! Do stáje z Maranella přijde Felipe Massa. Třiadvacetiletý Brazilec ze stáje Sauber, stejně jako ostatní zainteresovaní, zatím nic oficiálně nepotvrdili, ale o celé akci si štěbetají i vrabci na střeše.

Prosadí se Felipe Massa u Ferrari?
Tipujte v anketě na konci článku!

Spekulace potvrdil i majitel stáje Sauber Peter Sauber, který uvedl. "Rád bych Felipeho měl jště rok ve své stáji, ale už je pozdě." Šéf F1 Bernie Ecclestone dokonce uvedl, že smlouvy jsou už podepsané. Massa už u Ferrari působil - v roce 2003 jako testovací jezdec.

Brazilec zatím nechce říct jasné slovo, hodně ale říkají jeho následující slova: "Ferrari je můj sen a byla by to fascinující zkušenost." Zajímavostí je to, že Massův manažer je Nicholas Todt, syn šéfa Ferrari Jeana Todta. Vyjednávání o kontraktu bude tedy rodinným bojem.

Reklama

Související témata: