Hlavní obsah

Enge dosáhl pátým místem nejlepšího výsledku v IRL

SONOMA (USA)

Páté místo obsadil Tomáš Enge ve čtrnáctém závodu série Indy Racing League v kalifornské Sonomě a vylepšil své osobní maximum, kterým byla šestá pozice z předchozího podniku. Vítězství vybojoval Brazilec Tony Kanaan.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Český pilot si vedl úspěšně už v kvalifikaci, v níž zajel čtvrtý čas a startoval ze druhé řady. Nedělní závod se pro něj dlouho vyvíjel velmi slibně a podruhé v kariéře si dokonce vyzkoušel roli vedoucího jezdce. Poprvé se mu to povedlo v dubnu v St. Petersburgu.

Na první pozici vydržel i poté, co v 38. okruhu dostal hodiny. O osm kol později zajel do boxů a po návratu na trať už se do čela, kde se pohyboval celkem třináct kol, nedokázal propracovat. I tak byl ale spokojen.

"Vím, že jsme byli jen pátí, ale i tak je to skvělý výsledek. V průběhu závodu jsem měl dva lehké kontakty a jeden smyk a při odlišné strategii s palivem jsme museli udělat jednu zastávku navíc," uvedl Enge na své oficiální internetové stránce.

Hodiny dostal podle svých slov proto, že si chtěl vybudoval maximální možný náskok na pozdějšího vítěze Kanaana. "Po smyku byly cítit menší vibrace, ale pořád jsem se snažil jet co nejrychleji. Budeme pokračovat v postupu vpřed a stále věřím, že ještě v této sezoně můžeme vyhrát závod," vytýčil si liberecký jezdec smělý cíl.

Dosud největší úspěch v IRL vynesl Engemu posun o čtyři místa na sedmnácté v průběžném pořadí. Kanaan si díky druhému vítězství v sezoně polepšil na druhou příčku. Dál vede s velkým náskokem Brit Dan Wheldon, i když v Sonomě nedojel. Do konce sezony zbývají tři závody. Nejbližší se jede 11. září v Chicagu.

Výsledky:
1. Kanaan (Braz.), 2. Rice -1,182, 3. Barron (oba USA) - 1,854, 4. Carpentier (Kan.) -2,664, 5. Enge (ČR) -10,907, 6. Macuura (Jap.) -30,859.
Průběžné pořadí po 14 závodech:
1. Wheldon (Brit.) 517, 2. Kanaan 438, 3. Hornish (USA) 421, 4. Franchitti (Brit.) 395, 5. Sharp (USA) 366, 6. Castroneves (Braz.) 360, ...17. Enge 208.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články