Hlavní obsah

Ecclestone: Novou éru Ferrari odstartují Räikkönen a Rossi

MONZA

Z křišťálové koule si o víkendu během Velké ceny Itálie formule 1 zavěštil promotér seriálu Bernie Ecclestone. Jak vidí formulový magnát budoucnost? Podle něj se sedminásobný mistr světa Michael Schumacher rozloučí po příští sezóně s kariérou ve stáji Ferrari a novou éru italského týmu odstartují Kimi Räikkönen s motocyklovým šampiónem Valentinem Rossim.

Článek

Schumacherovi skončí kontrakt u Ferrari po příští sezóně, stejně jako Räikkönenovi v týmu McLaren. A podle Ecclestona se německý pilot do dalšího dobrodružství na rychlých kolech nepustí. "Ferrari bude poslední Schumacherovou štací ve formuli 1. A jsem přesvědčen, že ukončí svou bohatou kariéru na konci sezóny 2006," uvedl na adresu šestatřicetiletého pilota v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport.

V otázce, kdo Schumachera v týmu z Maranella nahradí, má Ecclestone jasno. "Vsaďte se, o co chcete, ale od roku 2007 bude kombinézu Ferrari oblékat Kimi Räikkönen," tvrdí sebevědomě vyhlášený provokatér.

A kdo by měl krýt finskému jezdci záda? I na tuhle otázku zná Ecclestone odpověď. "Byl bych rád, kdyby se do kokpitu posadil Valentino Rossi. Ale informace o tom, že by tak mělo mít, zatím nemám," zamlžil Ecclestone.

Spekulace o angažmá šestinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů ve Ferrari nicméně opět zesílily poté, co technický ředitel stáje Ross Brawn v Monze prohlásil, že počítá s Rossim pro několik dalších regulérních testů.

"V zimě a příští rok absolvuje pár seriózních testů. Očekávám, že bude v autě jednou za měsíc až šest týdnů. Myslím, že mu tento program pomůže zachovat kontinuitu," uvedl Brawn a současně naznačil, kudy by se další kroky Ferrari mohly ubírat. "Räikkönen a Rossi, to zní dobře, ne?" uvedl.

Reklama

Související témata: