Hlavní obsah

Badoer během dvou dnů v Jerezu rozbil dvě ferrari

JEREZ

Hned dvě formule Ferrari zničil ve středu a ve čtvrtek testovací pilot italského týmu Luca Badoer. Na okruhu ve španělském Jerezu měl třiatřicetiletý Ital dvě těžké nehody prakticky v totožném místě ve vlásence, kde s vozy pokaždé vyletěl z trati a skončil v ochranné bariéře z pneumatik.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Ilustrační foto

Článek

Po druhém karambolu musel jezdec dokonce na vyšetření do nemocnice v Jerezu, kde se vážnější újma neprokázala.

"Musíme teď prověřit, proč se dnes stala na stejném místě prakticky totožná nehoda jako ve středu. Auto je totálně zničené, ale jezdec je v pořádku, což je nejdůležitější," řekl mluvčí Ferrari podle agentury SID.

V testování teď bude pokračovat Španěl Marc Gené. Exmistr světa Michael Schumacher se zapojí v příštím týdnu, protože se rozhodl z vlastní vůle zkrátit svoji dovolenou. Před Vánocemi se sedminásobný šampión vrhne do práce poprvé od roku 1998.

Testování v Jerezu ukončil ve středu předčasně také mladší bratr sedminásobného mistra světa Ralf. Pilot týmu Toyota bez potíží odjel dopolední porci okruhů, po obědě si ale začal stěžovat na bolesti zad a další jízdy už neabsolvoval.

"Nejedná se o velký problém. Ralf se ale necítil v kokpitu dobře a tak jsme jej raději stáhli," uvedl technický šéf stáje Mike Gascoyne. Testy v Jerezu tak dokončí Jarno Trulli.

Reklama

Související témata: