Hlavní obsah

Šéf Renaultu Briatore: Konkurence? A kde je?

SEPANG

Jako kdyby už vyhrál titul mistra světa i Pohár konstruktérů, tak šéf stáje formule 1 Renault Flavio Briatore křepčil po nedělní Velké ceně Malajsie v boxech. Projevoval tak na všechny strany nevšední radost ze skvěle odjetého závodu, v němž jeho piloti obsadili první dvě místa. A nešetřil také sebevědomými poznámkami.

Článek

Nad otázkou místního televizního reportéra, jak by ohodnotil výkon konkurence v Sepangu, Briatore jen pobaveně nadzdvihl obočí. "Konkurence? A kde je?" kontroval pobaveně vlastní otázkou.

Skoro se zdálo, že se Renault připletl do závodu motokár. "Máme nejlepší piloty. Máme nejlepší vozy. Máme nejlepší motory. Máme nejlepší techniky. Popravdě řečeno, nechtěl bych proti nám závodit," chechtal se Briatore.

Nezměrný optimismus prostoupil i další členy týmu. Loňského mistra světa Fernanda Alonsa sice připravila o možnost bojovat o vítězství chyba při doplňování paliva během druhé zastávky v boxech, Španěl měl ale po druhém podniku světového šampionátu důvod ke spokojenosti. "Odteď chci vyhrát všechny Velké ceny," říkal německým novinářům.

Nejlepší odpověď pro všechny škarohlídy

Briatoreho chvála se nesla ale hlavně na Fisichellu, který si v Sepangu dojel pro třetí vítězství v kariéře. "Vždycky jsem říkal, že máme vyrovnanou dvojici jezdců schopných vyhrávat závody," říkal po závodě.

Italský pilot loni vyhrál úvodní podnik sezóny v Austrálii, pak ale zůstal ve stínu vítězícího Alonsa. "Byl v podobné situaci jako letos Rubens Barrichello v týmu Honda. Rozkoukával se v novém prostředí a sbíral zkušenosti. A výsledek se dostavil. Říká se, že Renault je na cestě z formule 1. Tohle je pro všechny škarohlídy ta nejlepší odpověď," mnul si ruce Briatore.

Reklama

Související témata: