Hlavní obsah

Ferrari chce na víkend v Austrálii zapomenout

MELBOURNE

Velmi nevydařený víkend má za sebou stáj formule 1 Ferrari. Ani jeden z jejích jezdců totiž nedokázal při nedělní Velké ceně Austrálie dojet do cíle a navíc se jim pořádně povedlo zničit oba vozy. Nejprve zrušil svůj monopost brazilský pilot Felipe Massa a ve 33. kole závodu se to povedlo i týmové jedničce Michaelu Schumacherovi.

Článek

Pro sedminásobného mistra světa to byl vůbec nevydařený závod. Jeho série několika chyb vyvrcholila nehodou v cílové rovince 33. kola při boji o páté místo s Jensonem Buttonem. "Snažil jsem se být Jensonovi co nejblíž, a to se mi nakonec vymstilo," uznal po závodě Schumacher, podle nějž mohlo za jeho havárií i netradičně studené počasí v Albert Parku.

"Naším hlavním problémem bylo dostatečně zahřát pneumatiky, především v první polovině závodu. Mohly za to i časté pauzy kvůli jiným nehodám," tvrdí Schumacher. "Nejdřív bylo těžké s nimi vůbec jet a navíc se brzy oddělaly," dodal.

Massa skončil už v prvním kole

Schumacherův kolega Felipe Massa se v Austrálii takřka vůbec nepředvedl. Nejprve havaroval už v sobotní kvalifikaci a pak si to zopakoval i v závodě, a to hned v prvním kole. Po jeho kolizi s Rosbergem a Klienem pro něj víkend u protinožců skončil.

"Co k tomu mám říct," byl Massa v rozpacích. "Nalevo jsem měl Kliena, napravo Rosberga. Pak se mě najednou Christian dotkl, odrazilo mě to doprava, kde jsem trefil Rosberga, a nakonec jsem skončil v bariéře," vykládal Brazilec. "Těžko jsem s tím mohl něco dělat, byl jsem jen v pozici pasažéra. Jsem z toho hodně nešťastný, protože jsem si jistý, že to pro mne mohl být dobrý závod," dodal na závěr.

"Na tehle víkend je nejlepší zapomenout," nechal se slyšet šéf stáje Ferrari Jean Todt. "Vracet se domů bez jediného bodu je hodně mizerný pocit, zvláště když jsme potřebovali uspět. V domácím prostředí v Imole teď musíme dokázat, že to myslíme s návratem na vrchol vážně," zakončil Todt.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články