Hlavní obsah

Fernando Alonso sní o domácím vítězství

PRAHA

Úřadující světový šampión Fernando Alonso se vyznal z toho, že domácí vítězství ve Velké ceně Španělska v Barceloně příští víkend považuje za jeden z hlavních cílů pro letošní sezónu. Čtyřiadvacetiletý nejmladší mistr světa v historii dojel na domácím okruhu dvakrát na druhém místě, na prvenství se mu ještě dosáhnout nepodařilo.

Článek

S titulem světového šampióna v kapse před sto třiceti tisíci fanoušky, kteří ho budou hnát dopředu, připustil, že by se vítězství rád dočkal už tuto neděli.

"Minulý rok jsem si myslel, že pro mě vítězství v Barceloně není až zase tak důležité, protože jsem se zaměřoval na triumf v celém šampionátu. Chtěl jsem vyhrávat závody a bylo mi jedno, které to budou," řekl Alonso. V této sezóně je to trochu odlišné. Samozřejmě, že musím o titul letos tvrdě bojovat, ale pokud bych si měl vybrat dva nebo tři závody, které bych chtěl letos vyhrát, Barcelona by určitě byla mezi nimi," dodal španělský pilot.

Šanci jako letos už mít nemusí

Za posledních 18 měsíců se z Alonsa stala jedna z největších sportovních hvězd ve Španělsku. Proto raději zvolil bydlení v Oxfordu, kde doufá, že se vyhne negativním aspektům popularity. Zároveň ale připouští, že i když očekávání španělských médií a fanoušků budou vysoká, je to situace, kterou si užívá.

"Je to pro mě velmi zvláštní pocit, jet před vlastními fanoušky, v sezóně je to jedinečná situace. Může to být také velmi stresující, ale já se snažím vždy odvádět stoprocentní výkon, jak v Barceloně, tak kdekoliv jinde. Když pracuji na maximum, necítím žádný tlak," řekl Alonso.

Zároveň si uvědomuje, že už nikdy nemusí mít tak velkou šanci na vítězství ve Velké ceně Španělska, jakou má nyní, ačkoli ve většině případů letos o vítězi rozhodovali hlavně pneumatiky.

"Ve Španělsku jsme pokaždé dobří, okruh nám vyhovuje a v posledních třech letech jsme tam dosáhli pokaždé na stupně vítězů. Myslím, že budou opět rozhodovat hlavně pneumatiky a v minulých letech tu dominoval vždy Michelin a to nám hodně hraje do karet," připomněl Alonso skutečnost, že Bridgestonu, který obouvá Ferrari se ve Španělku v posledních sezónách moc nedaří.

Reklama

Související témata: