Hlavní obsah

Michaela Schumachera závody NASCAR nelákají

MAGNY-COURS

Sedminásobný mistr světa formule jedna Michael Schumacher neplánuje, že by se po skončení kariéry zkusil uchytit v závodech zámořského seriálu NASCAR. Tam po sezoně zamíří Kolumbijec Juan Pablo Montoya a rád by si to vyzkoušel i další pilot formule jedna Jacques Villenuve.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu Ferrari Michael Schumacher

Článek

Německého pilota stáje Ferrari závody na oválech nezajímají. "Co byste v NASCAR dělal? Co je na tom vzrušujícího? Nic takového nevidím, jezdit pořád dokola po oválech. Pro mě tam není žádná výzva," řekl sedmatřicetiletý šampión ve francouzském Magny-Cours, kde se v neděli pojede Velká cena Francie.

Mistr světa z roku 1997 Villeneuve se o NASCAR zajímá. "Je to rozhodně něco, po čem bych se díval, kdyby nebyla formule jedna," řekl pětatřicetiletý Kanaďan.

Ocenil krok Kolumbijce Montoyi, který o víkendu oznámil, že bude příští rok závodit v zámoří. Tým McLaren ho vzápětí stáhl z dalších letošních závodů formule jedna, v neděli ho nahradí Španěl Pedro de la Rosa. "Je dobré vidět, že se Juan Pablo rozhodl sám a ne kvůli tomu, že zůstal bez místa. Překvapilo mě to, protože se to stalo ve chvíli, kdy byl stále čas jednat s týmy formule jedna. Je to skvělé a kurážné," řekl Villeneuve.

Reklama

Související témata: