Hlavní obsah

Massa věří, že Ferrari může vyhrát oba tituly

PRAHA

Šestašedesát závodů trvalo čekání pilota stáje Ferrari Felipeho Massy na premiérové vítězství v seriálu mistrovství světa vozů formule 1. Brazilský jezdec se dočkal při nedělní Velké ceně Turecka v Istanbulu, kde ukázal záda svému stájovému kolegovi Michaelu Schumacherovi i úřadujícímu mistru světa Fernandu Alonsovi z týmu Renault.

Článek

Piloti Ferrari v Turecku vybojovali celkem šestnáct bodů do Poháru konstruktérů. Zatímco ale v šampionátu jezdců nedokázal Schumacher snížit Alonsův náskok a ztrácí dvanáct bodů, v týmovém hodnocení je italská stáj za Renaultem už o pouhé dva body.

"Šampionát je před čtyřmi zbývajícími závody stále otevřený. Nikdo neví, co se může stát. Náš stávající potenciál dává naději pro Michaela, ale především pro Pohár konstruktérů. Nesmíme ztratit nic z naší koncentrace a dotáhnout vše do úspěšného konce," prohlásil Massa během bujarých oslav svého premiérového vítězství.

Ve Ferrari nicméně panovalo mírné zklamání. Průběh závodu naznačoval, že by rudé vozy mohly dosáhnout na letošní třetí double. Ve 14. kole ale vyjel na trať safety car, nejrychlejší jezdci zajeli naráz do boxů a Schumacher, jenž se dostal k mechanikům až po svém týmovém partnerovi, vyjel na trať za Alonsem.

"Byl to můj den, můj víkend. Všechno vyšlo naprosto perfektně. Jen je mi líto, že se souhrou okolností před  Michaela dostal Fernando. Jsme tým, a proto mi záleží i na výsledcích mého parťáka. Nedá se ale nic dělat. Teď musíme udělat vše pro maximální bodový zisk ve zbývajících závodech," uvedl Massa.

Reklama

Související témata: