Hlavní obsah

Räikkönen: S novým motorem budu zase nejlepší

PRAHA

Jen tři týdny si užil finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen pozice lídra mistrovství světa. Před vítěze úvodního podniku sezóny se ve druhém letošním závodu v Malajsii o víkendu prodral vládce posledních dvou ročníků MS Fernando Alonso ze Španělska. Räikönen nicméně věří, že se již tento víkend při Velké ceně Bahrajnu vrátí do ztracené role.

Článek

Räikkönen v neděli odkroužil 56 kol na okruhu v Sepangu s ohledem na stav motoru ve svém Ferrari, který už při závodu v Austrálii vykázal drobný únik chladící kapaliny. Závod v Malajsii ovládli piloti stáje McLaren, za vítězným Alonsem si dojel pro své druhé pódium v kariéře a zatím nejlepší výsledek nováček Lewis Hamilton.

Alonso nyní vede pořadí šampionátu o dva body před Räikkönenem, Hamilton dýchá finskému jezdci na záda s odstupem dalších dvou bodů. „Zůstávám optimistou. Do závodu v Bahrajnu půjdeme s novým motorem. A při stoprocentním výkonu budu stejně rychlý jako v Austrálii,“ věří Räikkönen.

Finský jezdec doufá, že se Ferrari bude na okruhu v Šakhiru dařit stejně jako při testech během zimy. „McLaren od té doby samozřejmě udělal obrovský pokrok. Každopádně budeme vyrovnanějším protivníkem než v Sepangu. Průběh Velké ceny se nedá předpovědět, ale očekávám, že se budeme prezentovat v lepší formě než minulou neděli,“ doplnil sedmadvacetiletý pilot.

Pořadí MS (po 2 ze 17 závodů)
1. Alonso 18, 2. Räikkönen 16, 3. Hamilton 14, 4. Heidfeld 10, 5. Fisichella 7, 6. Massa 7, 7. Trulli 2, 8. Rosberg (Něm./Williams) 2, 9. Kovalainen 1, 10. R. Schumacher (Něm./Toyota) 1.
Pohár konstruktérů
1. McLaren-Mercedes 32, 2. Ferrari 23, 3. BMW-Sauber 10, 4. Renault 8, 5. Toyota 3, 6. Williams 2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články