Hlavní obsah

Ferrari chce od Räikkönena zlepšení

PRAHA

Kimi Räikkönen sice vybojoval v nedělní Velké ceně Bahrajnu formule 1 třetí místo, za svůj výkon ve třetím podniku mistrovství světa ale žádný velký potlesk nesklidil. Vedení stáje Ferrari se mimo jiné nelíbilo zaváhání finského jezdce při restartu závodu, kdy nechal výrazný odstup trojici jezdců před sebou a před Fernanda Alonsa z McLarenu se dostal až díky zastávce v boxech.

Článek

„Musí se naučit řešit podobné situace jinak. Neměl žádný technický problém,“ nechal se slyšet po závodu v Bahrajnu technický šéf Ferrari Mario Almondo. Italský list Corriere dello Sport, který výkony pilotů Ferrari rozebírá do nejmenšího detailu, hodnotil Räikkönenovu jízdu s rozpačitým konstatováním „ani dobrá, ani špatná“.

Své si ovšem k závodu na okruhu Šakhir řekl i vítěz úvodního podniku sezóny v Austrálii. Vedení stáje prý chybovalo ve strategii a ke druhé zastávce v boxech jej povolalo zbytečně později. „Celý víkend v Bahrajnu byl poměrně náročný. Při nadcházejících testech snad najdeme recept na vylepšení mé situace,“ prohlásil Räikkönen.

Sportovní ředitel Ferrari Stefano Domenicali se nicméně za sedmadvacetiletého dvojnásobného vicemistra  světa postavil. „Ještě pořád se adaptuje na nový tým. A myslím, že vzhledem k jeho postavení v průběžném pořadí šampionátu můžeme být oboustranně spokojení,“ uvedl smířlivě Domenicali.

Räikkönen je spolu s Lewisem Hamiltonem z McLarenu jediným pilotem, který v dosavadním průběhu mistrovství světa pokaždé vybojoval stupně vítězů. Po triumfu v Melbourne skončil třetí v Malajsii a v Bahrajnu své umístění ze Sepangu zopakoval.

Reklama