Hlavní obsah

Od roku 2009 se ve formuli pojede Velká cena Indie

DILLÍ

Seriál mistrovství světa formule 1 rozšíří od roku 2009 závod v Indii. Podle čtvrtečního vyjádření prezidenta Indického olympijského výboru Sureše Kalmádího se pořadatelé dohodli s šéfem formule 1 Berniem Ecclestonem. Zatím jde o předběžnou úmluvu, hlavní podmínkou je totiž vybudování okruhu, který bude splňovat podmínky stanovené vedením seriálu.

Článek

"Dostali jsme od pana Ecclestonea dopis, v kterém nám oznámil, že za dva roky se u nás pojede Velká cena," řekl Kalmádí agentuře Reuters. Okruh by měl vzniknout poblíž indické metropole Dillí.

Během krátké doby jde již o třetí Velkou cenu, o kterou byl seriál formule 1 rozšířen. Minulý měsíc přidal Ecclestone do kalendáře dva městské okruhy; ve Valencii i v Singapuru, kde šéf seriálu usiluje o pořádání nočního závodu, se pojede už v příštím roce.

Ecclestone tak dosáhl svého, když před se před časem nechal slyšet, že by se formule měla v budoucnu jezdit na 20 okruzích. Přesně tolik jich totiž v roce 2009 bude mít seriál mistrovství světa, pokud nevypadne žádná ze stávajících 17 Velkých cen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články