Hlavní obsah

Ecclestone se zlobí na organizátory Velké ceny USA formule 1

INDIANAPOLIS

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone je rozhořčen přístupem organizátorů Velké ceny USA v Indianapolis k propagaci tohoto podniku. Daleko větší podporu zde má konkurenční motoristická akce "Indy 500". Ecclestone uvažuje o přesunutí Velké ceny do jiné destinace. Mezi žhavými kandidáty pro uspořádání této akce jsou města New York a Las Vegas.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

Šéfa formule 1 Bernie Ecclestona naštvali organizátoři Velké ceny USA. Prý nedělají dost, aby závod ve Spojených státech propagovali. Eccelstone tak znovu podpořil spekulace, že podnik by se v mohl z okruhu v Indianapolisu přestěhovat jinam.

"Když jsem přijel do města, první, co jsem viděl, byl plakát "Indy 500". To není zrovna moje představa o propagaci formule," řekl Ecclestone agentuře Reuters. "Prostě na to kašlou. Tečka. O tom není třeba diskutovat," dodal.

Opět tak dal prostor spekulacím, že formule v Indianapolisu brzy skončí. Minulý týden Ecclestone prohlásil, že Velká cena USA není pro šampionát nikterak důležitá a že by se nezlobil, kdyby nebyla s majitelem okruhu prodloužena smlouva a závody se přestěhovaly jinam. Jako možné dějiště Grand Prix uvedl Las Vegas a New York. "Příští týden mám jednání s Tonym Georgem (majitel okruhu v Indianapolisu) a uvidíme, na čem se domluvíme," prohlásil šéf formule 1.

Podle agentury Reuters by Ecclestone smlouvu nejradši neprodlužoval, zatímco George touží po dlouhodobém kontraktu. Velká cena je totiž výraznou finanční injekcí pro město, kterému zahraniční turisté přinesou přes 100 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: