Hlavní obsah

Šéf McLarenu zvažuje přestěhovat Hamiltona z Anglie

LONDÝN

Šéf stáje formule 1 McLaren Ron Dennis zvažuje, že odstěhuje překvapivého lídra šampionátu Lewise Hamiltona z Anglie. Důvodem je zvyšující se mediální zájem o soukromý život dvaadvacetiletého závodníka, který by mohl narušit zatím skvělé výkony mladého Brita. "Jestli budou útoky na Lewisovo soukromí pokračovat, budeme to muset udělat. Musíme ho chránit za každou cenu," řekl Dennis.

Článek

Šéf McLarenu sice neprozradil, kam by Hamiltona přestěhoval, v úvahu ale podle agentury Reuters připadají Monako a Švýcarsko. V přímořském knížectví například žijí piloti Jenson Button a David Coulthard.

Přestěhování do zahraničí před nedávnem Hamiltonovi doporučoval i trojnásobný světový šampion Jackie Stewart. Ten však jezdci navrhoval změnu bydliště z jiného důvodu - aby ušetřil na daních.

V současnosti Hamilton, který vede seriál mistrovství světa o deset bodů před stájovým kolegou Fernandem Alonsem, bydlí nedaleko továrny McLarenu ve Wokingu. Ve volných chvílích se ale vrací k rodině, která žije ve Stevenage na severu Londýna. Na každém kroku je pronásledován fanoušky a novináři, fotografové před jeho domem hlídkují od rána do večera.

Reklama