Hlavní obsah

Räikkönen myslí na Nürburgringu na hattrick

PRAHA

Naplněný sebevědomím po triumfech v Magny-Cours a v Silverstonu se připravuje na nadcházející Velkou cenu Evropy na německém Nürburgringu pilot Ferrari Kimi Räikkönen. Finský jezdec během své kariéry nedojel na úzké trati lépe než čtvrtý a rád by tuto statistiku změnil. „Je čas to změnit k lepšímu,“ říká před desátým závodem letošní sezóny.

Článek

„Nürburgring jsem měl vždy rád, baví mě tamní zatáčky. Narozdíl od Magny-Cours nebo Silverstonu jsem zde nikdy neskončil na stupních vítězů. A tak je na čase to změnit k lepšímu. Nezlobil bych se, kdybych uzavřel vítězný hattrick,“ nechal se slyšet Räikkönen.

Na sedmadvacetiletého rodáka z Espoo působí poslední výsledky jako živá voda po vlně kritiky, které musel čelit po předešlých nezdarech. „Výkony se posouvají jako kyvadlo z jedné strany na druhou. Doufám, že i na Nürburgringu bude na mé straně a udržím se na vítězné vlně,“ dodal Räikkönen.

Druhý pilot Ferrari Felipe Massa se po závodě v Silverstonu vyrovnával se zklamáním, které mu připravil výpadek motoru na startovním roštu. Brazilec se po startu z boxů nakonec dokázal prodrat na pátou příčku, po druhé příčce z Francie měl ale mnohem vyšší ambice. „Odpočinul jsem si doma a na Nürburgring dorazím až ve středu,“ líčil rodák ze Sao Paula.

Podle pětadvacetiletého jezdce by měly rudé vozy patřit opět k nejrychlejším. „Pokud nenastanou nějaké nečekané potíže, pak bychom měli být hodně vpředu. Já jsem loni na Nürburgringu vybojoval své první umístění na stupních vítězů, když jsem dojel třetí. Doufám, že letos pódium zopakuji, ale na lepší pozici než loni. Na minulý rok mám nejlepší vzpomínky, ale proč nechtít víc,“ uzavřel Massa.

Reklama

Související témata: