Hlavní obsah

Šéf McLarenu: Alonso za zdržení Hamiltona nemohl

BUDAPEŠŤ

To, co během sobotní kvalifikace na Velkou cenu Maďarska na první pohled vypadalo jako jasný podraz ze strany Fernanda Alonsa, byla ve skutečnosti chyba Lewise Hamiltona! Vysvětlení celé situace přinesl v sobotu večer šéf stáje McLaren Ron Dennis, podle nějž ke kontroverzní situaci došlo poté, co Hamilton naboural stanovenou taktiku.

Článek

„Vypadalo to jako naschvál, ale Fernando se přesně držel pokynů svého inženýra. Ten přesně odpočítal, kdy má z boxu odjet,“ uvedl Dennis, podle nějž způsobil komplikace sám Hamilton. „Dostali jsme se mimo stanovenou taktiku, protože Lewis měl v jeden moment zpomalit a nechat Fernanda předjet, abychom u jeho vozu maximálně využili spalování benzínu. On ale místo toho zrychlil a tím celou strategii naboural,“ dodal šéf McLarenu.

Dennis se otevřeně vrátil i k tomu, že po skončení kvalifikace bylo v boxech britské stáje pěkné dusno. „Musíte pochopit, že máme v týmu dva extrémně sebevědomé a soutěživé piloty. Oba touží maximálně po vítězství a dělají pro to maximum. To s sebou nese obrovský tlak, který se někdy špatně vykládá. Ale dnes se věci udály tak, jak jsem řekl,“ uzavřel sobotní incident.

Reklama

Související témata: