Hlavní obsah

O letošní titul jsme přišli, když jsme loni navrhli tohle auto, prohlásil šéf Ferarri

Abú Zabí/Praha

Je po sezoně i následných testech. Jezdci formule 1 vyrážejí na dovolenou, mechanici do továrny, aby pokročili v přípravách nových monopostů na nadcházející ročník. Šéf Ferrari Mattia Binotto bilancuje. Zamýšlí se nad tím, kdy italská stáj ztratila další příležitost vyhrát titul. „Bylo to už loni,“ tvrdí Binotto.

Foto: Sport.cz

Ferrari SF90

Článek

Když Ferrari ovládlo letošní předsezonní testy, vypadalo to, že by šampionát mohl být opět napínavý. Avšak závody se zase odehrávaly v režii Mercedesu. Německá stáj byla několik velkých cen v řadě k neporažení. Ferrari se nedařilo a tým nechápal, kam zmizela jeho rychlost.

Titul se mu opět začal vzdalovat. „Myslím, že jsme letošní titul prohráli už loni, kdy jsme navrhli toto auto,“ prohlásil Mattia Binotto na webu planetf1.com. „Náš návrh nebyl tak dobrý jako u našich hlavních soupeřů. To je ten důvod,“ dodal šéf italské stáje, která na titul jezdeckého šampiona čeká od roku 2007.

„Byla to náročná sezona. Měli jsme hodně práce. Restrukturalizovali a reorganizovali jsme tým. Mezitím jsme se snažili vylepšit náš monopost a chvílemi se nám to i dařilo. Teď už ale sezona skončila a my se musíme začít dívat na tu nadcházející. Víme o našich slabinách a musíme udělat vše, pro to, abychom je vyřešili. Chceme se v příští sezoně postavit nejlepším,“ hlásil odhodlaně Binotto.

Šéf Ferrari během sezony však musel kromě problémů s vozem řešit také vztah mezi jezdci Sebastianem Vettelem a Charlesem Leclercem. Vše vyvrcholilo nesmyslnou nehodou v předposledním závodě šampionátu v Brazílii. Podle Binotta si jezdci vše vyříkali a panuje mezi nimi už zase harmonický vztah. Jak tomu doopravdy mezi talentovaným mladíkem a čtyřnásobným mistrem světa je, se však ukáže až v příští sezoně.

Reklama

Související témata: