Hlavní obsah

Agresi budu oplácet stejnou mincí, varoval Hamilton

PRAHA/FUDŽI

Ujasnit si pravidla hry chce před víkendovou Velkou cenou Japonska Lewis Hamilton se svým týmovým kolegou z McLarenu Fernandem Alonsem. Lídr mistrovství světa nezapomněl na Alonsův ostrý manévr po startu závodu ve Spa, po němž před dvěma týdny vymetl ochrannou zónu. „Jestli chce tvrdý boj, má ho mít,“ říká Hamilton nekompromisně před závodem na okruhu Fudži.

Článek

„Snažil jsem se ho objet z venkovní strany, on mě ale vytlačil mimo trať. To nebyl férový manévr,“ připomněl Hamilton poslední závod během příprav na okruhu Fudži, kam se formule 1 vrátila přesně po třiceti letech. „Je jasné, že chceme oba dosáhnout co nejlepšího výsledku. Nesmíme ale zapomínat, že jsme týmoví kolegové. Rád bych si o tom s Fernandem během víkendu promluvil, od závodu ve Spa jsme se ještě neviděli,“ řekl vedoucí muž průběžného pořadí.

Hamilton varoval, že by podobné výstřelky mohly Alonsa mrzet. „Během závodu se snažím udržet vůz na trati, současně ale jedu s ohledem na ostatní. Jestli po mně ale někdo takhle agresivně půjde, pak musí počítat s tím, že budu oplácet stejnou mincí,“ prohlásil. Současně ale uvedl, že se nehodlá pustit do otevřené války. „Nebudu se pouštět do tak hloupého rizika, při němž bych ohrozil především sám sebe. Raději se budu snažit být vpředu a pak nebudu muset nic řešit,“ má jasno.

Tři závody před koncem sezóny Hamilton vede průběžné pořadí o dva body před Alonsem. Tím, že při své premiérové sezóně ve formuli 1 útočí hned na titul, se ale podle svých slov nijak nestresuje. „Myslím, že Fernando je pod mnohem větším tlakem. On obhajuje dva tituly v řadě. Já nemám co ztratit,“ uvedl.

Zatímco ve Fudži pojedou všichni piloti poprvé, při dalších závodech v čínské Šanghaji a brazilském Interlagosu by Alonso mohl mít výhodu znalosti tratě. Ani to ale Hamiltona netrápí. „Je pravda, že ty okruhy zná dobře. Já v tom ale nevidím problém. Jak už letošní šampionát ukázal, znalost tratě není všechno,“ uzavřel britský pilot.

Reklama

Související témata: