Hlavní obsah

Alonso cítí, že k titulu pomůže už jen zázrak

PRAHA/FUDŽI

Optimismus, který z Fernanda Alonsa sršel před víkendovou Velkou cenou Japonska, je ten tam. Španělský pilot stáje McLaren deštěm poznamenaný závod pod horou Fudži nedokončil a na svého týmového partnera Lewise Hamiltona ztrácí dvanáct bodů. A dva závody před koncem sezóny připouští, že třetí titul mistra světa v řadě se ztrácí v nedohlednu.

Článek

Alonso před závodem v Japonsku ztrácel na Hamiltona pouhé dva body, nulový zisk na okruhu Fudži mu ale při vítězství britského mladíka udělal pořádnou čáru přes rozpočet. I když podle vlastních slov ještě neskládá zbraně. „Ještě není konec, protože stále existuje matematická šance. Lewise by ale musela potkat velká smůla. Pokud půjde vše bez problémů, pak asi konec je,“ připustil zklamaný Alonso po závodu v Japonsku.

„Ještě neházím ručník do ringu. Jsem ale realista. Musel bych vyhrát oba zbývající závody a Lewis by musel dojet nejlépe pátý šestý. To je velmi komplikované. Pomohlo by mi jen, kdyby odstoupil,“ uvedl Alonso.

Na to, že Hamilton nedojede, se ale Španěl spoléhat nemůže, britský jezdec totiž během letošního ročníku mistrovství světa zatím pokaždé projel cílem. „V závěru sezóny by už takové štěstí mít nemusel. Já se teď musím pokusit vyhrát oba zbývající závody. Musím se snažit víc než kdy předtím. A čekat na zázrak,“ prohlásil šestadvacetiletý rodák z Ovieda.

Do závodů v čínské Šanghaji a brazilském Interlagosu chce Alonso jít s vůlí po vítězství, ale bez nervozity. „Do závěru sezóny můžu jít s čistou hlavou. Už minulý rok ukázal, že stát se může cokoliv a vyplatí se bojovat až do poslední chvíle,“ má jasno nejmladší mistr světa formule 1 v historii, jehož jméno ale může Hamilton vymazat ze statistik již tuto neděli.

Reklama

Související témata: