Hlavní obsah

Protest McLarenu projedná FIA v polovině listopadu

PAŘÍŽ

Až 15. listopadu se definitivně rozhodne o tom, zda zůstane titul mistra světa ve formuli 1 finskému pilotovi Kimimu Räikkönenovi. Na tento den totiž svolala Mezinárodní automobilová federace FIA zasedání odvolacího soudu, který se bude zabývat protestem stáje McLaren proti výsledkům závěrečné Velké ceny Brazílie.

Článek

McLaren se odvolal proti rozhodnutí komisařů brazilského závodu kvůli tomu, že nepotrestali týmy Williamsu a BMW za užití podchlazené směsi paliva, díky čemuž měli získat nedovolenou výhodu. Tři tyto vozy dojely před Britem Lewisem Hamiltonem, který by v případě jejich diskvalifikace a nového přerozdělení bodů dodatečně mohl mistrovský titul získat.

Hamilton v poslední Grand Prix sezóny v Sao Paulu dojel až sedmý, ale už se nechal slyšet, že u zeleného stolu se nechce stát králem F1. Ani jeho zaměstnavateli stáji McLaren údajně nejde o dodatečné přidělení titulu, jen chce znát skutečný výklad a potvrzení pevně daných pravidel týkajících se teplotního limitu pro palivo.

FIA tak potvrdí konečné pořadí MS až v polovině listopadu, o čemž v neděli média informoval mluvčí federace Richard Woods.

Reklama

Související témata: