Hlavní obsah

Alonsa chce prý i Toyota a Red Bull

PRAHA

Nejen Renault, s nímž získal dvakrát titul mistra světa, ale i Toyota a Red Bull mají zájem o Fernanda Alonsa, který se v pátek rozešel po vzájemné dohodě s McLarenem. Nejprvaděpodobnějí se jeví podle zahraničních médií návrat k Renaultu. Jenže Alonso se netají tím, že chce jen roční smlouvu, aby byl pro sezónu 2009 volný. V kuloárech F1 se totiž hovoří o tom, že by v tom roce mohl jít k Ferrari.

Článek

Šéf Renaultu Flavio Briatore, který se rozchází s Giancarlem Fisichellou, má v týmu Heikka Kovalainena a do druhého vozu počítal se synem slavného otce Nelsinhem Piquetem. Pustit jednoho z nich kvůli jedné sezóně s Alonsem se mu údajně nechce.

„Uvidíme co se stane do úterý,“ cituje Flavio Briatoreho server f1sports. „Prezentoval jsem Fernandovi budoucí projekt. Pokud jeho touha bude v souladu s naší, může se to stát. Uvědomuji si, co všechno ještě může dát Renaultu, ale smlouva na jediný rok by nedávala s představeným projektem pro delší dobu smysl,“ dodal Briatore.

Toyotu opouští Ralf Schumacher a podle druhého jezdce Jarna Trulliho vedení týmu s Alonsem jedná o obsazení volného místa. „Byl jsem ihned telefonicky informován o rozchodu Alonsa a McLarenu. Vím, že jednal s Toyotou a požádal o Rosse Brawna a více techniků: to by i pro mě bylo skvělé ,“ řekl Jarno Trulli. V zákulisí se hovoří také o zájmu Franka Williamse, který nikdy neměl problém vyhodit některého ze svých pilotů, včetně mistrů světa. Jde prý ale spíš o vypuštěnou bublinu.

Mtaschitz: V F1 není nikdy nic jisté

Doslova šok však způsobila zájem o Alonsa ze strany Dietricha Mateschithze, majitele stáje Red Bull. „Počkejme si, co se stane. Coulthard a Webber jsou stoprocentně naši jezdci pro sezónu 2008. Ale v F1 není nic jisté, věci jsou pouze velmi pravděpodobné," řekl italským novinářům Dietrich Mateschitz.

Kdo přijde na uvolněné místo Alonsa u Mclarenu? Lewis Hamilton, který už si buduje nové sídlo v Ženevě, by rád někoho, s kým se domluví a kdo mu nebude podrážet nohy. Nejčastěji padají tři jména - Nico Rosberg, Adrian Suttil a Heikko Kovalainen. Jasno by mělo být do poloviny listopadu.

V té době už by měl vědět i Ralf Schumacher, zda si plácne se Spykerem nebo skončí v F1 minimálně na rok. Do F1 se chce vrátit Vitantonio Liuzii, hned s několika týmy jedná nováček Timo Glock. Vířivý pohyb jezdců ve formuli 1 by měl tento týden nabrat obrátky.

Reklama