Hlavní obsah

Nejoblíbenějším jezdcem F1 je Hamilton, nejlepším Senna

PRAHA

Brit Lewis Hamilton, kterému v premiérové sezóně jen těsně unikl titul mistra světa, je letos nejoblíbenějším pilotem formule jedna. Vyhrál v hlasování vyhlášeném společností ING, kterého se zúčastnilo 8500 fanoušků z celé Evropy. Nejlepším pilotem historie je podle nich trojnásobný mistr světa, Brazilec Ayrton Senna, který porazil i sedminásobného šampióna Michaela Schumachera z Německa.

Článek

Dvaadvacetiletý Hamilton získal téměř třetinu všech hlasů. Na druhém místě se s necelou čtvrtinou hlasů umístil čerstvý mistr světa Kimi Räikkönen z Finska. Fernando Alonso, bývalý Hamiltonův kolega z týmu McLaren, skončil třetí s deseti procenty hlasů.

U českých fanoušků to však Hamilton nevyhrál. Češi mají nejraději Räikkönena, který u nich získal 38 procent hlasů, o osm procent více než Brit.

Na nejlepším pilotovi historie se čeští a evropští fanoušci shodli: zvolili Sennu, který zahynul v roce 1994 při velké ceně San Marina v Imole. V České republice však byl jeho boj se Schumacherem těsnější než ve světě, Jihoameričan vyhrál jen o dvě procenta hlasů.

Reklama