Hlavní obsah

Alonso má po rozhodnutí FIA dveře do Renaultu otevřené

MADRID/PRAHA

Čtvrteční verdikt Mezinárodní automobilové federace, která ponechala bez trestu druhou špionážní aféru letošní sezóny, podle všeho otevřel ve stáji Renault dveře Fernandu Alonsovi. Podle španělských médií by měl šestadvacetiletý pilot zkraje příštího týdne podepsat se svým bývalým zaměstnavatelem, v jehož barvách vybojoval dva tituly mistra světa, dvouletý kontrakt.

Článek

O Alonsově návratu do Renaultu se spekuluje již delší dobu, poslední překážkou byla hrozba potrestání za držení důvěrných informací o vozu McLaren. Zatímco ale britský tým dostal za špionáž ve Ferrari rekordní pokutu 100 miliónů dolarů, Renault vyvázl bez trestu. Podle Světové rady motoristického sportu francouzský tým také porušil článek 151c mezinárodního kodexu, FIA ale nenašla důkazy o tom, že by počínání Renaultu ovlivnilo průběh mistrovství světa.

A podle sportovního deníku AS je nyní Alonsův příchod hotovou věcí. „Oznámení je na spadnutí,“ napsal španělský list s tím, že rodák z Ovieda podepíše dvouletý kontrakt, který bude obsahovat i klauzuli o možnosti odchodu, pokud by spolupráce neklapala podle představ. Oficální oznámení o uzavření kontraktu by mělo proběhnout v pondělí.

Alonso by se měl do Renaultu vrátit po ročním působení ve stáji McLaren. Španělský jezdec se v týmu Rona Dennise nedočkal postavení týmové jedničky a po ostrém a často vyhroceném zápolení s mladým Lewisem Hamiltonem své angažmá po skončení letošní sezóny předčasně ukončil.

Reklama

Související témata: