Hlavní obsah

Alonso se vrací do Renaultu, kde dvakrát získal titul mistra světa

MADRID

Po dlouhých spekulacích je jasno, kde bude jezdit dvojnásobný šampión formule 1 Fernando Alonso. Šestadvacetiletý španělský pilot se po ročním nepodařeném angažmá v McLarenu vrací do francouzského týmu Renault, v jehož barvách vybojoval dva tituly mistra světa. Podle spekulací médií by si měl Alonso vydělat za rok přes 25 miliónů liber, což je v přepočtu více než 900 miliónů korun.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso v barvách Renaultu - archivní foto

Článek

Podle BBC bude Alonsovým stájovým partnerem Nelson Piquet junior, který dělal v Renaltu testovacího jezdce. Místo tak nezbylo pro Heikkiho Kovelainena, který má za sebou vydařenou nováčkovskou sezónu. Mladý Fin by měl zamířit do McLarenu nebo Toyoty.

Renault nepotvrdil délku ani výši Alonsova kontraktu, podle některých médií by si měl Španěl za rok vydělat přes 25 miliónů liber (přes 900 miliónů korun), stal by se tak nejlépe placeným pilotem formule 1. O služby Alonsa stály týmy Red Bull a Toyota, Španěl dal přednost návratu do známého prostředí. „Tohle je tým, v němž jsem vyrůstal jako pilot formule 1. Nyní je čas začít psát další společnou kapitolu,“ cituje BBC Alonsa.

Spokojený byl i šéf Renaultu Flavio Briatore. „Jsme nadšeni, že můžeme Fernanda přivítat zpátky doma. V týmu, v němž slavil největší úspěchy.“

Alonso měl v McLarenu potíže, nesedl si ani s nováčkem Lewisem Hamiltonem. Britský mladík nakonec skončil v konečném hodnocení druhý za Finem Räikkönenem, Alonso byl třetí.

Reklama