Hlavní obsah

McLaren se veřejně omluvil za špionáž ve formuli 1

LONDÝN

Vedení stáje formule 1 McLaren se veřejně omluvilo za rozpoutání špionážní aféry, která provázela letošní mistrovství světa. Tým, který byl za držení tajných materiálů konkurenčního Ferrari zbaven bodů v Poháru konstruktérů a zaplatil pokutu sto milionů dolarů, tak učinil poté, co Mezinárodní automobilová federace FIA oznámila, že o případných dalších sankcích se rozhodne 14. února v Paříži.

Článek

"Výsledky vyšetřování odhalily, že využití informací Ferrari bylo v týmu rozšířenější, než jsme si původně mysleli," napsal McLaren v prohlášení.

"Velmi litujeme, že naše vlastní vyšetřování něco takového neodhalilo dříve," uvedla stáj s tím, že se velmi omlouvá za celou aféru. "Učinili jsme zásadní změny, aby se něco podobného neopakovalo. Vedení FIA jsme přizvali, aby monitorovalo vývoj našeho vozu pro novou sezónu a přesvědčilo se, že na něm nejsou žádné prvky Ferrari."

Veřejná omluva padla na úrodnou půdu, protože šéf FIA Max Mosley doporučil Světové radě FIA, aby McLaren vzhledem k "pokání, které učinil" dále netrestala.

Reklama

Související témata: