Hlavní obsah

Piquet Jr. prý Alonsa potrápí víc než Hamilton

PRAHA

Na ještě větší tlak než v týmu McLaren ze strany Lewise Hamiltona se prý může těšit Fernando Alonso po svém návratu do stáje Renault. Podle bývalé hvězdy formule 1 Emersona Fittipaldiho nemůže španělský jezdec čekat od svého nového parťáka Nelsona Piqueta Jr. žádné úlevy. Právě naopak.

Článek

„Nelsinho bude pro Fernanda ještě nepříjemnějším soupeřem než Lewis Hamilton,“ uvedl Fittipaldi v rozhovoru pro italský sportovní deník Gazzetta dello Sport. Podle dvojnásobného mistra světa z let 1972 a 1974 má mladý Brazilec výhodu v tom, že pro tým Renault celou minulou sezónu testoval. „Řídí perfektně, je rychlý a během posledního roku najezdil pro Renault víc než patnáct tisíc kilometrů. To jsou důvody, proč bude Fernandovi dělat větší potíže než Hamilton,“ je přesvědčen legendární pilot.

O napjatých vztazích mezi Alonsem a Hamiltonem se v minulé sezóně mistrovství světa vozů formule 1 popsaly stohy papíru. Španělský pilot neustál rovnocenné postavení obou pilotů v týmu McLaren, jehož šéf Ron Dennis tradičně neurčil post týmové jedničky, a po pouhém roce prchl zpět do stáje Flavia Briatoreho, kde se stal v letech 2005 a 2006 světovým šampiónem.

Fittipaldi nicméně věří, že Alonso dostane takové podmínky, aby mohl úspěšně konkurovat pilotům Ferrari a McLarenu a být opět v boji o titul. „Flavio se v minulosti díky Fernandovi naučil, jak vést optimálně tým. Pokud nastaví stejné podmínky, Fernando bude opět válčit o titul,“ dodal jednašedesátiletý Brazilec.

Reklama