Hlavní obsah

Renault s Alonsem chtějí získat zpět titul ve formuli 1

PAŘÍŽ

Stáj formule 1 Renault při prezentaci vozu R28 pro novou sezónu, v níž za ní po ročním intermezzu v McLarenu pojede dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, vytkla jediný cíl. Francouzský tým chce získat zpět titul, který vybojoval v letech 2005 a 2006.

Článek

"Použiji slova šéfa týmu Flavia Briatoreho, který loňské třetí místo označil za hrůzu. Takže pokud je třetí místo hrozné, zbývají nám jen dvě příčky a nemusím snad zdůrazňovat, kterou preferuji," řekl novinářům v sídle stáje Boulogne-Billancourt prezident Renaultu Carlos Ghosn.

Renault v loňské sezóně bez Alonsa nevyhrál jediný závod, na což z předchozích dvou let, kdy se španělský pilot stal mistrem světa, nebyl zvyklý. Navíc nebýt trestu pro McLaren za korupci, skončil by v Poháru konstruktérů až na čtvrtém místě. "Renault musí bojovat o stupně vítězů. Musíme vítězit, prostě být centrem veškerého dění," přidal Briatore.

"Všichni mluví jen o Ferrari a McLarenu. A to je pro nás dobře, můžeme tak pracovat trochu v klidu," prohlásil Alonso, který s novým vozem před týdnem v Jerezu testoval. "Cítím se, jako bych z Renaultu nikdy neodešel," řekl po nevydařeném roce v McLarenu, kde sváděl interní souboj s britským nováčkem Lewisem Hamiltonem. "Neberu to tak, že bych měl letos něco dokazovat. Samozřejmě jsem ale závodník a vím, že se ode mě očekává jen vítězství," dodal šestadvacetiletý šampión z let 2005 a 2006, který bude v Renaultu jezdit s o čtyři roky mladším Nelsonem Piquetem, synem trojnásobného brazilského mistra světa.

Reklama

Související témata: