Hlavní obsah

Piquet: Doháním náskok Alonsa, absence zkušeností je ale znát

PRAHA

Nováček v mistrovství světa vozů formule 1 Nelson Piquet cítí, že se pomalu blíží na úroveň svého kolegy ve stáji Renault Fernanda Alonsa. Syn trojnásobného mistra světa nicméně přiznává, že během zimních testů poznal, jak moc postrádá zkušenosti dvojnásobného mistra světa.

Článek

Alonsa čeká podobně jako v loňské sezóně, kdy bojoval v týmu McLaren s Lewisem Hamiltonem, další střetnutí s nováčkem v královské třídě automobilových závodů. A Piquet jr. doufá, že bude španělského pilota pěkně prohánět. Jak ale sám přiznal, během zimních testů na vlastní kůži pocítil, že má oproti Alonsovi málo zkušeností.

„Rozdíl mezi námi se zmenšil. Co ale překonám jen těžko, jsou jeho zkušenosti,“ uvedl „Nelsinho“ pro španělský sportovní list AS. Jako příklad dvaadvacetiletý brazilský závodník uvedl rozdíl při průjezdu zatáček, kde Alonso dokáže narozdíl od svého týmového parťáka udržet konstantní rychlost.

„V zatáčkách je Fernando rychlejší. Zkouším brzdit později, ale pak mám zase problémy při výjezdu. A když přibrzdím ideálně, tak jsem zase na výjezdu pomalý. Tohle je něco, co musím zlepšit,“ vymínil si Piquet.

Reklama

Související témata: