Hlavní obsah

Napětí mezi Coulthardem a Massou nepolevilo

PRAHA/SEPANG

Druhý závod letošního mistrovství světa vozů formule 1 klepe v malajsijském Sepangu na dveře a na moderním okruhu nedaleko Kuala Lumpur se necelý týden po vzájemné kolizi v Melbourne opět potkali David Coulthard s Felipem Massou. Ve čtvrtek vedle sebe dokonce usedli při tiskové konferenci, do náruče si ale rozhodně nepadli. Na pěsti sice nedojde, napětí z Austrálie, kde ani jeden z pilotů neprojel cílem, ale přetrvalo.

Článek

Pro Coultharda skončila minulou neděli Velká cena Austrálie předčasně poté, co došlo ke kolizi mezi jeho vozem a monopostem Massy, který se snažil se svým ferrari prosmýknout kolem skotského pilota vnitřní stopou. Brazilský pilot srážku „přežil“ a ze závodu odstoupil až o několik kol později kvůli poruše motoru. Coulthard očekával, že brazilský jezdec vezme vinu na sebe a za incident se omluví. A když se projevu lítosti nedočkal, přešel do protiútoku. „Jestli se neomluví, tak ho seřežu, že ho vlastní máma nepozná," prohlásil na začátku týdne pro skotský deník Glasgow Daily Record.

Massa je ale přesvědčený, že se chyby nedopustil. „Zaskočilo mě to. Jsme na trati od toho, abychom závodili. Snažil jsem se předjet vnitřní stopou, jenže David mě zavřel a došlo ke kolizi. Každému je jasné, že dvě auta prostě nemohou být v zatáčce na jednom místě, pilot na vnější straně má ale větší prostor pro úhybný manévr. Neudělal jsem nic špatného. Pokud udělám něco špatného, tak se omluvím. Tohle ale není ten případ,“ prohlásil jezdec týmu z Maranella na čtvrteční tiskové konferenci v Sepangu.

Coulthard se v reakci na Massova slova omluvil za nevhodný slovník, na vině svého konkurenta ale trvá. „Realita je taková, že Felipe myslí na přední umístění v mistrovství světa a takový manévr může udělat v každé z následujících sedmnácti Velkých cen. Já nemám oči vzadu a jel jsem stejnou stopou, jako v každém kole předtím. Byl jsem připravený na to, že mě předjede ve třetí zatáčce, protože Ferrari je rychlejší než náš vůz a bez problémů by se přede mě dostal. On si ale vybral jiné místo. Já ale neumím vůz zneviditelnit, navíc nebojuji o mistrovský titul. Příště si musí Felipe vybrat jiné místo, jinak dopadne stejně,“ podotkl šestatřicetiletý veterán startovního roštu ze stáje Red Bull.

Reklama